keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Pitsi-palmikko -lapaset

Kiehtovat lankatyöt -kurssin töistä ensimmäisenä valmistui nämä pitsi-palmikkolapaset. Mallin alkuperä juontaa juurensa 50-luvulle, jolloin Yhteishyvä-lehdessä julkaistiin tällä kuviolla tehtyjen lapasten ohje. Kurssin opettaja Helena Orava on muokannut hieman ohjetta ja niin on syntynyt tämä kaunis malli. Minusta tässä mallissa mukava yksityiskohta on se, että kuvio alkaa jo ranteesta ja vain kämmenpuolella on kierretyin silmukoin tehty joustin. Mallineule on hyvin helppo oppia, joten kunhan alkuun pääsee homma etenee sujuvasti.

Muuten nämä ovatkin aika peruslapaset eli kiilapeukalo ja nauhakavennus kärjessä. Lapaset ovat aika kapoista mallia ja vielä ohuesta langasta tehdyt, joten istuvat "kuin hansikas". Niin ja vaikuttaa tietenkin myös oma aika napakka käsialanikin asiaan. Näitä ajattelin villakangastakin kaveriksi ja siihen sopivat todella hyvin. Aion kyllä tehdä toisen parin paksummasta langasta heti tähän perään ja toivon niistä tulevan vähän väljemmät :)

Näissä lankana Lanett  ja sitä kului peukalon verran yli yhden kerän.

************
Ja ihan vaan vaihteeksi lankojakin on haalittu. Nämä kaikki tätä samaa kurssia varten. Edellisessä postauksessa pohdin niitä virkattuja kukkia ja illalla kaupassa törmäsin näihin Miami -keriin. Kun ne vielä edullisesti lähtivät matkaan, niin nyt on ainakin paksumpaa puuvillalankaa, josta toteuttaa se kukkaprojekti. Mitä se sitten ikinä tuleekaan olemaan.

Ja kahden viikon päästä alkavaan kirjoneulejuttuun on varattu nämä ihanaiset Perlata d'Australia-langat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti