lauantai 10. maaliskuuta 2012

Ihanuudelle

Suvussamme on pienen pieni ihana tyttönen, kuukauden vanha vasta. Saimme mieheni kanssa kutsun tämän ihanuuden kummeiksi. Siitä innostuneena tein tyttöselle tällaisen setin:


Tossujen ohje on Debbie Blissin kirjasta Neulojan vuosi. Kirjassa on kolme tossumallia vauvalle ja aiemmin olen kokeillut niitä kahta muuta. Nyt valitsin tämän pitsivartisen mallin pikkuprinsessalle. Lankana tässä on Sandnes Miniduett, jossa on sekoituksena merinovillaa ja puuvillaa 45% / 55%. Puikot 3mm. Tuon kirjan ohjeet ovat kaikki sellaisia nopeasti valmistuvia pikkutöitä ja ohjeetkin selkeitä ainakin niissä, joita olen ehtinyt tähän mennessä kokeilla.



Pupuhelistimen ohjeen löysin täältä. Tosin tätäkin mallia piti tietenkin vähän muokata oman mielen mukaiseksi. Renkaan tein Lauran ohjein, mutta pupun päästä halusin vähän erimuotoisen samoin korvista, joten lisäilin ja kaventelin vähän sen mukaan miltä näytti (ja tottakai purkasinkin välillä). Olen aikaisemmin tehnyt muutamia Hello Kitty -amigurumeita japanilaisin ohjein ja tällä on nyt vähän samanmallinen leveä pään muoto. Tämähän onkin vähän tällainen vauvamainen amigurumi :) Pään sisällä on kaksi kulkusta, joten siitä lähtee vieno helinä vauvan heilutellessa helistintä. Lankana tässäkin sama Miniduett + vähän kirjontalankaa.Virkkasin tämän 2mm koukulla, jotta sain tarpeeksi tiiviin.

Saa nähdä päätyvätkö nämä samaan pakettiin kastelahjan kanssa vai annanko jo aiemmin :)

4 kommenttia:

  1. Kivat söpöläiset. Kiitos myös helistimen vinkistä!

    VastaaPoista
  2. Kivat ja kauniit lahjat menossa vauvalle!

    VastaaPoista
  3. Nätit tossukat ja helistin ihanuudelle.

    VastaaPoista
  4. Oi kuinka kivat töppöset! Ja kiva kun vinkkasit tuosta pupusta! :-)

    VastaaPoista