sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Pikkumiehen kevätpipo


Pienimmäisellä oli uusi kevättakki, mutta ei siihen sopivaa kevätpipoa. No nyt on. Parin pienen mutkan kautta se tuli kuin tulikin valmiiksi...

Miten ihmeessä onkin niin vaikea arvioida millä määrällä silmukoita olis hyvä aloittaa pipo? Laskeskelin yhdestä neuleesta, arvioin vyötteestä, mutta metsään meni - ihan täysin. Ja kun tekee pienellä pyöröpuikolla, virheensä huomaa vasta niin myöhään, että puoli pipoa on jo valmiina. Niin kävi tässäkin projektissa. Ja kun lankaa oli vain yksi kerä molempia värejä, päätin varmuuden vuoksi jättää sen liian ison odottamaan keskeneräisenä puikolle ja aloittaa uuden paremmalla onnella. Samalla vaihtui suunnitelmakin täysin: ei tullutkaan neliöpipoa, vaan tällainen ihan tavallinen pyöreä. Toisella yrittämällä siitä tuli ihan sopivan kokoinenkin.



Malli: oma
Lanka: Sandnes Mini Duett (puuvilla 55%, merinovilla 45%)
Puikot 2,5mm ja 3mm
Koko: n. 50cm päähän, aloitus 120 silmukkaa (muistutukseksi itselleni)

Reunassa on joustin, jossa oikeat silmukat on neulottu kiertäen. Muuten tavallista sileää raidoittaen. Koristeen virkkasin pienen miehen mielen mukaiseksi. 1,5-vuotiaan mielestä auto pitäisi olla mieluiten jokaisessa vaatteessa. Olis tosi kätevää, jos ohjeita poikamaisiinkin koristuksiin löytyisi jostain kirjasta. Ainakin minun kirjahyllystäni löytyy ohjeita vain ihastuttaviin virkattuihin kukkiin ja perhosiin. Ei yhtään autoa tai traktoria :(

Käyttäjä on tyytyväinen uuteen kevätpipoonsa ja minä mietin seuraavaksi kenen päähän siitä keskeneräisestä tulis sopiva.

3 kommenttia:

  1. Mullakin menee pipon aloitukset aina metsään. Ärsyttää purkaminenkin niin, että joskus niistä tuleekin kaulureita :D

    VastaaPoista
  2. Sama homma täällä. Eilen neuloin pipon 1v. pojulle ja ensin tein liian ison. No purkuun ja uusiksi. Hyvä tuli kyllä sitten ja nyt puikoilla toinen samanlainen. Samaa mieltä noista koristuksista. Missä ne poikien koristeet oikein on? Kivan pipon olet neulonut ja sopii hyvin takkiin. Ja autokin ihana pienelle pojalle.

    VastaaPoista