tiistai 18. joulukuuta 2012

Taas yksi pipo

Nepalia oli vielä jäljellä, joten tässä taas yksi pipo. Sellainen tavallinen, ei mitään erikoisuuksia. Tällä kertaa tämän saa mieheni enkä viitsi sitä edes pakettiin kääriä, vaan se tulee heti käyttöön.


Lähdimme eilen aamulla autoreissulle ja otin tämän mukaan. Olin aloittanut sen verran, että alareunan 2o2n-reuna oli valmis. Aamun pimeässä neuloin tätä autossa, mutta mallihan on niin helppo, että ei siinä mitään tarvitse nähdäkään. Reunan jälkeen siis tein vain 4o4n. Pipo valmistui reissulla melkein kokonaan. Kavennukset piti tehdä loppuun kotona, koska mulla ei ollut sukkapuikkoja matkassa mukana.

Malli: oma 
Lanka: Drops nepal
Puikot: 4,5mm
Koko: aikuisen, 104 silmukkaa


Mitähän sitten tekis? :)

2 kommenttia:

  1. Teet pipoihin kauniisti kavennukset. Vinkkaisitko hiukkasen missä vaiheessa ja miten taajaan kavennukset teet?

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Olen vuosien varrella kokeillut kaikenlaisia kavennuksia, mutta pidän tämän tyylisistä eniten :) Kavennan aika nopeaan tahtiin. Kun pipon pituus on sovitettaessa sellainen, että noin kämmenen kokoinen tai vähän isompi aukko jää päälaelle, aloitan kavennukset. Yleensä kavennan joka toinen tai joka kolmas kerros. Tarvittaessa voi sovitella välissä. Tässä 4o4n pipossa kavensin ensin nurjat yhteen eli nurjassa kohdassa 2xnurin yhteen, sitten välikerros, oikeat yhteen, välikerros koko kerros kaksi yhteen eli oikeat yhteen ja nurjat yhteen välikerros jne. kunnes on muutama silmukka enää jäljellä.
    Seiska veikan paksuisesta langasta teen n. 45 kerrosta ennen kavennuksia, jos pipon reunaa ei ole tarkoitus kääntää, käännettävässä n. 60 kerrosta tai pari vähemmän maun mukaan :)

    VastaaPoista