sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Prinsessan villatakki

Tyttärellä oli toiveissa vaaleanpunainen villatakki, tyttömäinen ja prinsessainen. Äiti yritti parhaansa mukaan täyttää toiveet.

Lanka: Cascade Greenland väri: Tutu
Puikot: 4,5mm ja 5mm
Koko: 4-6 years (= n. 110cm, hoikkaa mallia)Ohjeen löysin siten, että Facebookin Neulonta-ryhmässä eräs kanssaneuloja kertoi, että koodilla saisi valita maksutta yhden Tin Can Knitsin ohjeen maksutta. Uteliaisuuttani kurkkasin ja ihastuin tähän villatakkiin, jostä löytyy kokoja vauvasta aikuiseen asti. Olen neulonut tosi vähän englannin kielisin ohjein, mutta tämä ohje oli ainakin erittäin selkeästi kirjoitettu eikä ongelmia tullut missään vaiheessa.

Tämän villatakin neulominen oli tosi kivaa, koska kyseessä oli malli, johon ei jäänyt juurikaan ommeltavaa. (Inhoan sitä kappaleiden yhdistämistä!) Hihat neulottiin pyörönä ja liitettiin kaarrokkeella vartalo-osaan. Helppoa ja mukavaa ja ommeltavaksi jäi pienet reiät kainaloihin. Yläosan kaarrokkeessa oli kauniit nurjien silmukoiden erottamat palmikot, joiden neulomiseen ohjeessa oli selkeät kaaviot.

Villatakin malli oli melko hoikka ja hihat kapeahkot. Ihan passeli malli meidän 4,5-vuotiaalle hoikalle lapselle, mutta jäin miettimään mahtuisinkohan itse johonkin aikuisen kokoon vai olisikohan malli liian kapea... Alunperin otin ohjeen vähän sitä silmälläpitäen, että jossain vaiheessa voisin tehdä itsellenikin villatakin. Jää nähtäväksi jaksanko ryhtyä siihen.

Ja lanka! Voi että mikä ihanuus on Cascade Greenland! Lanka on merinovillaa, ihanan pehmeää ja rakenteeltaan joustavaa. Lanka on tiukkakierteinen ja jotenkin sen rakenteesta tulee mieleen puuvillalangat. Neulominen oli sutjakkaa näin paksulla langalla ja varmasti lopputulos on myös miellyttävä päällä. 


Mitähän sitten? Jonossa olisi toinenkin ihana villatakkiohje ja langatkin siihen on. Siitä tulee vähän suurempi projekti, koska lanka on aika paljon ohuempi ja koko suurempi, kun toiselle tyttärelleni sitä meinasin. Tässä välissä ajattelin kyllä kurkata jämälankakoriin päin ja tehdä muutamat pikkusukatkin.8 kommenttia:

 1. Tämä onkin oikein prinssessainen kaunis villatakki:) Malli sopisi varmaan isommillekin prinsessoille.

  VastaaPoista
 2. Kaunis! Ihanat nuo kaarrokkeen palmikot!

  VastaaPoista
 3. Nätti villatakki, kaunis tuo palmikkomalli.

  VastaaPoista
 4. Oi miten kaunis villatakki! Sopii mallina olevalle prinsessalle täydellisesti <3

  VastaaPoista
 5. Kaunis ja niin prinsessamainen. Tykkäisin minäkin...

  VastaaPoista
 6. Nätti malli ja langan paksuuskin olisi sopiva, vaan nyt tarvisin mallin 70-80cm kokoiselle...

  VastaaPoista