perjantai 10. helmikuuta 2012

Vähän erilaiset saapassukat

Käsityökurssini kolmantena työnä valmistui tällainen sukkapari miehelleni: Sukissa on kaksinkertainen sileä suu, sen jälkeen vähän erilailla raidoitetut varret ja muutama sentti joustinneuletta varmistamassa sukkien pysyminen jalassa. Kantapää on ihan tavallinen vahvistettu ja kavennukset tein tällä kertaa nurjin silmukoin. Kärjessä on sädekavennus. Tämä malli oli tosi helppo tehdä, koska varressakin neulottiin aina vain yhdellä langalla kerrallaan :) Juuri sopiva siis tämän viikon reissulla neulottavaksi. Toinen varsi oli maanantaina lähtiessä valmis ja loput valmistuivat viikon aikana Jämijärvellä + matkoilla.

Näiden sukkien myötä aloin etsiä myös vaihtoehtoista paksua sukkalankaa Seitsemälle veljekselle. Olen niin kyllästynyt seiskaveikan vaihtelevaan laatuun ja nopeaan nyppyyntymiseen, joten jos vaan jollain on lankasuositus tuon tilalle, niin huudelkaa kommenttilaatikkoon. Näiden sukkien lankana on Viking Ville. Ensi kertaa minun puikoillani.


Malli: Helena Orava (alkuperästä ei tietoa)
Lanka: Viking Ville
Puikot: 3,5mm
Koko: 44

8 kommenttia:

 1. Mun ehdottomat suosikit on 7veikkaa ja Nallea vähän niinku vastaavat pohjoismaisilta kehräämöiltä: Gjestal ja Sandnes, joilla toisella on Smart ja Sisu, toisella Janne ja Maija. Näistä Smart taitaa kylläkin olla täysvillainen. Ja moni vannoo ton Vikingin vastaavien lankojen nimeen.

  -Elina H.

  VastaaPoista
 2. Kiva väriyhdistelmä.

  Olen tilannut tulevaisuutta varten Sandnesin Sisua ja seuraavalla kerralla mukaan tulee myös Smartia...

  VastaaPoista
 3. kivan näköiset sukat.
  itekki olen melko kyllästynyt joihinkin novitan lankoihin.. pitää laittaa korvan taakse yläpuolella olevien lanka ehdotukset :D

  VastaaPoista
 4. Firmanvaihtoon vinkkinä, että juuri tein 7 Veljeksestä keltaisesta ja valkoisesta ja ne olivat kuin eri lankoja. Valkoinen paljon paksumpaa ja välillä jo ajattelin, että tämä on Isoveljeä, johon on tullut väärä vyöte. Harmi ja outo juttu tuollainen. En muista mikä on Maija-langan koostumus mutta se on ollut mielestäni samanpaksuista kuin ... olikos se Nalle vai 7 veljestä mutta se oli oikein pehmoista ja hyvää neulottavaa. Toivottavasti kävisi sukkalangaksi. Ainakin Lankamaailmasta saa.

  VastaaPoista
 5. Kiitos lankavinkeistä! Maijaa olen kokeillutkin Nallen tilalla ja tykkään :) Täytyy kokeilla noita muitakin mainitsemianne lankoja. Minulla on tuolla jemmassa myös Viking Vilmaa, joka taitaa paksuudeltaan vastata myös Maijaa ja Nallea. Mielenkiinnolla odotan millainen se mahtaa olla.

  VastaaPoista