torstai 14. huhtikuuta 2011

Onteloneulelapasia

Esittelen nyt tässä aluksi muutamia vanhempiakin töitä, mutta pysytään kuitenkin tämän vuoden puolella, en ala mitään arkistoja läpikäymään :)

Tammi-helmikuussa 2011 olin Wellamo-opiston Kiehtovat lankatyöt -kurssilla, jossa tehtiin erilaisia sukkia ja lapasia. Kurssi oli kuuden kerran tiivis paketti, mutta runsaasti uutta tietoa ja vinkkejä tuli. Mielenkiintoinen uusi tuttavuus minulle oli onteloneulelapasen neulominen. Sitä neulotaan kahdella värillä ja lopputuloksena on kaksinkertainen ihanan lämmin ja miellyttävä lapanen.


Ensin tein itselleni nämä sydänlapaset Nalle-langasta. Jokainen sai itse suunnitella kuviot lapasiinsa ja minä halusin sydämelliset :)


Alemmassa kuvassa samat lapaset, joista toinen on käännetty nurinpäin. Näitä voisi vallan mainiosti käyttää myös toisinpäin. Tosin nurjan puolen neule ei ainakaan minulla ole ihan yhtä tasaista kuin päälipuolen. 

Nämä lapaset käväisivät opiston kevätnäyttelyssäkin viime viikonloppuna.


 Tässä onteloneulelapaset kokoa vauva. Nämä on tehty ihan kotoa löytyneistä Nalle- ja Wool-langoista, mutta väreiltään sopivat hienosti vauvan keväthaalariin. Lapasen selkäpuolelle tein tähtikuvion ja kämmenessä raitaa.

Alemmassa kuvassa taas toinen käännettynä.

Tässä sitten neiti 2,5v:n tilaustyö. Hän halusi itselleen Hello Kitty -lapaset. Hankaluutena oli köytää tarpeeksi pieni ruutupiirros Hello Kittystä eikä sitä sitten löytynytkään. Muokkasin yhdestä vähän isommasta tuon ja vähän purkamistakin vaadittiin ennenkuin lopputulos tyydytti minua. Yksityiskohdat on ommeltu päälle silmukoita jäljitellen, joten nämä eivät sovi käännettäväksi. Rusetti on ainaoikein-neuletta. Lapaset on neulottu Nallesta ja Woolista.

1 kommentti: