perjantai 1. kesäkuuta 2012

Anni-nuken kesämekko

Jämäkuu loppui eilen ja sain kuin sainkin valmiiksi vielä kymmenennen jämätyöni, kesämekon nukelle. Kuvaus ja postaus vain jäivät kesäkuun puolelle, kun eilisissä kevätjuhlissa loppui kamerasta akku.


Malli: Lise Nymarkin kirjasta Hauskat nukenvaatteet
Lanka: Drops Delight ja Zitron Trekking pro Natura
Koukku: 2 ja 3mm
Koko: Baby Bornille sopiva

Tämä oli helppo, kiva ja nopea toteuttaa. Käytin sormikkaista jämäksi jäänyttä Dropsin Delightia niin pitkälle kuin sitä riitti ja helmaröyhelön virkkasin sitten tuosta ohuemmasta Trekking pro Naturasta. Ohjeeseen olisi kuulunut vielä ihanat pienet sukat, mutta niihin ei riittänyt lanka eikä aikakaan :)

Tähän lankaa kului 46g ja jämäkuun kokonaissaldoksi tuli  725g. Tavoitteeni oli puoli kiloa ja se ylittyi!

Nyt aion aloittaa vähän isomman työn ja samalla lomankin, joten voi olla, että tässä blogissa ei nyt hetkeen nähdä mitään uutta. Tulossa on kuitenkin, lupaan sen! Pysykää siis kuulolla ihanat lukijani ja muut satunnaiset vierailijat.

********
Tähän loppuun vastaan vielä monessa blogissa kiertäneeseen 11 kysymyksen haasteeseen, jonka sain Pellavasydämen Merviltä. Kiitos! Tällä kertaa en kuitenkaan itse jatka tätä eteenpäin.  

1. Parasta blogin pitämisessä
Aluksi oli kiva vain kirjata ylös tekemisiään, mutta kyllä lukijoiden kommentit ja vuorovaikutus lämmittävät aina. Itsekin jätän mielelläni jotain terveisiä muissa blogeissa vieraillessani.

2. Mikä käsityö ei onnistu yrittämisestä huolimatta?
Ompeleminen koneella. Kadehdin niitä, jotka tuosta noin vain ompelevat kaikkea ihanaa. Itse haluaisin osata ommella lastenvaatteita.

3. Minkä käsillä tekemisen hallitset parhaiten?
Ehkä neulomisen. Siitä myös tykkään eniten. Kivaa on myös se, että aina oppii kuitenkin kaikkea uutta.

4. Minkälaisten ihmisten seurassa viihdyt?
Viihdyn monenlaisten ihmisten seurassa ja tulen toimeen lähes kaikkien kanssa jollain tavalla. Olen työssänikin jatkuvasti tekemisissä erilaisten ihmisten kanssa. Parhaita ovat kuitenkin ne aidot ja välittävät ihmiset, jotka eivät vähästä hätkähdä :)

5. Minkälaisia sinulle annettuja kommentteja luet mieluiten?
Pidän yleensäkin siitä, että ihmiset jättävät viestin käydessään. Parhaita ovat ne, joissa huomaan ihmisten aidosti pitäneen jostain käsityöstäni ja saaneen niistä ehkä jopa inspiraatiota omiin tekemisiinsä.

6. Paras kesäloman viettotapa?
Meillä on iso lapsiperhe ja tällä porukalla tykkään eniten mökkilomasta. Vuokraamme aina eri paikasta mukavan mökin ja tutustumme sieltä käsin uusiin maisemiin.

7. Mikä olisi syy kadehtia toista ihmistä? Kadehditko yrittäjiä?
No en ainakaan yrittäjiä kadehdi! Mahdottoman paljon työtä ja vastuuta se yrittäminen sisältää. Täytyy myöntää, että joskus kadehdin ihmisissä tietynlaista huolettomuutta ja kevyttä asennetta elämään.

8. Oletko koskaan heittänyt saamaasi lahjaa roskiin? Jos niin minkä?
En muista, että niin olisi käynyt.

9. Onko olemassa miesten ja naisten töitä? Mitä siis ajattelet miehistä, jotka virkkaavat pitsiä ja onko se sama, jos nainen korjaa moottoreita?
Ei ole olemassa naisten ja miesten töitä, ihmisillä vaan on erilaisia taitoja ja pidämme eri asioista. Itse en kyllä tunne minkäänlaista vetoa esim. auton korjaamiseen. Sen sijaan talon rakentamisessa olen ollut sujuvasti mukana ja käynyt mm. armeijan, jotka ehkä mielletään enemmän miesten jutuiksi. Minun puolestani turhat kategorioinnit voisi kyllä jättää pois :)

10. Minkälaisia postauksia et haluaisi lukea?
Hmmm.... Niissä blogeissa, joissa käyn käsitellään sellaisia aihepiirejä, joista olen kiinnostunut, joten en nyt oikein osaa sanoa tähän mitään. Sen sijaan on varmasti hyvin paljon blogeja, joita en haluaisi lukea :)

11. Koska aloitat jouluvalmistelut?
Marraskuun alussa tavallisesti. Joskus kyllä ostan jonkun lahjan jo vielä aiemmin jemmaan, jos näen jotain oikein ihanaa ja jollekin rakkaalle ihmiselle juuri sopivaa. Olen jouluihminen :)

2 kommenttia:

  1. Lisääkin nuken vaatteita. Just eilen kuopukseni tuumaili, et vois kesällä ommella ja neuloa vanhoille nukeilleen päällepuettavaa. Itse ei enää leiki, mutta sisarusten lapset leikkivät. Hyviä ideoita saa näistä sinun töistäsi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen myös katsomaan, jos kirjastostanne löytyy tuo nukenvaatekirja. Se vaan on niin ihana, että tekis mieli tehdä vaikka kaikki ne vaatteet :)

      Poista