lauantai 15. syyskuuta 2012

Hevostytön sukatAjattelin ilahduttaa kaikkia viittä kummilastani villasukilla ja aloitin tietenkin vanhimmasta. Kohta 17 vuotta täyttävä tyttö saa nämä vaaleanpunaiset polvisukat.


Malli: Hevostytön sukat Niina Kaakkurivaara,
Kotiliesi 17/2012
Lanka: Nalle
Puikot: 3mm
Koko: 37, aloitus 78 silmukalla, teräosassa 56 silmukkaa

Täytyy myöntää, että tämän ohjeen kanssa meinasi mennä hermot! Ohje oli hieman suurpiirteisesti kirjoitettu eikä siinä esimerkiksi mainittu lainkaan mihin kohtaan ruutupiirrosten kuviot pitäisi sijoittaa. Loppujen lopuksi katsoin vain tuon kuvion ruutupiirroksesta (ja siinäkin oli pari kohtaa, joita epäilin virheellisiksi ja korjasin oman pään mukaan) ja sitten tein loput ihan perussukkien malliin. Kuvion sijoitin sukan toiselle sivulle, sillä yritin valokuvasta tihrustaa, että siinä sen paikka kai sitten piti olla. 

Kaikesta huolimatta lopputulos oli minusta ihan hyvä ja kuvio kaunis. Kuvion lisäksi varsi on 3o 3n -joustinta ja aika mukavan tuntuisesti se asettui, kun kokeilin tuota keskeneräistä työtä itselleni. Toivottavasti se on käytössäkin riittävän napakka.

Seuraavien kummilasten sukat ovatkin sitten pienempiä kokoja. Toivottavasti löydän kivoja malleja myös muille neljälle :) 
3 kommenttia:

  1. Upeat sukat! =) Kestikö kauan saada valmiiksi?

    VastaaPoista
  2. Reilu viikko kesti näissä, mutta olen kyllä ollut tosi kiireinen ehkä ole oikein ehtinyt tehdä niin paljon kuin oisin halunnut. Malli ei loppujen lopuksi ollut niin kovin vaikea, mutta ohjeen tulkinta kylläkin :)

    VastaaPoista