torstai 25. huhtikuuta 2013

Helminauhalapset

Neljäs jämätyöni on jo pitkään to do-listalla roikkuneet helminauhalapaset. Tänä keväänä ei onneksi enää lapasia tarvitse, mutta laitetaan jemmaan odottamaan ensi talvea. Tämä ohje on mitä mainioin jämille, sillä eri värejä voi käyttää niin paljon kuin huvittaa.


Lanka: 7 veljestä ja Ville
Puikot: 3,5mm
Koko: Naisen
Tässä tuli taas paikoittain esiin se mun kirjoneuleongelma eli lankajuoksut meinaa jäädä väähn kireiksi. Erityisesti peukalot oli haastavat tehdä. Muuten ihan mukava ja helppo malli. Varsiin olisi pitänyt tehdä vielä i-cord-reunukset, mutta minusta se tuntui vähän turhalta, kun varret olivat muutenkin aika pitkät. Toki se olisi tuonut vielä viimeistellymmän ilmeen, mutta jätin nyt kuitenkin pois. Nää taitaa jäädä mulle käyttöön ensi talveksi. Värit on niin mun mieleen. Valitettavasti en saanut tuhottua lopullisesti yhtään kerää. Harmaata jäi ihan vähän, muita vielä enemmän. Mietinkin, että niistä saisi vaikka lapselle sukat vielä :)

Lankaa kului tasan 100g


6 kommenttia:

 1. Minunkin mielestäni kauniit värit lapasissasi. Kyl noita vielä tarvii tänä keväänäkin, just ja just mittari nollan yläpuolella.

  VastaaPoista
 2. Ihanaiset! Miullakin nämä jonossa jo ilmestymisestä asti, ehkä ensi talveksi?

  VastaaPoista
 3. Tosi nätit lapaset ja värikin on ihana :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Ens talveks nääkin on :) Mullakin tää ohje on pyörinyt jo viime talvesta, mutta nyt päätin jämäkeriä siihen laittaa. Jos teen toiset, aion kyllä vähän oikaista ja tehdä pallukat raitalangasta. Inhoan niin sitä päättelyhommaa.

  VastaaPoista
 5. Todella kauniit lapaset. Aivan ihanan värisetkin!

  VastaaPoista
 6. Nää on tosi kivat ja nätit lapaset! Menee mulla todo listalle.

  VastaaPoista