sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Hello Kitty -kassi

Huhtikuu hurahti ohi ja sehän tarkoittaa, että jämäkuukin on nyt lopussa. Viimeisenä jämätyönä tein vielä Hello Kitty-kassin pikkuneidillemme.


Idean kassiin sain, kun katselin lankapussiani, jossa oli karkkivärisiä Woolin jämiä, joista on aikanaan tehty vauvaneuleita ja villatakkeja tytöille. Osan jämistä olen saanut äidiltäni ja osa omia. Pinkki väri näytti olevan ihan omiaan johonkin Hello Kitty hömpötykseen :) Eriko Teranishin kirjasta otin tuon ruutupiirroksen ja muuten suunnittelin kassin itse.

Tein kassin yhtenä kappaleena alareunasta aloittaen. Yläreunaan tein yhden nurjan kerroksen käännöstä varten ja sitten jatkoin suoraan raidalliseen sisäosaan. Kavensin sisäosan yläreunassa muutaman silmukan, jotta se istuisi paremmin ilman ruttuja. Sisäosan alareunan neuloin yhteen ja päättelin saman tien, jotta ompelemista tulisi vähemmän.


Kassin kahvat ovat i-cordia kuudella silmukalla. Ihan tasaista en kylläkään saanut aikaan, mutta eiköhän se kelpaa :)

Tähän työhön sain upotettua pinkkiä, keltaista, valkoista ja ripauksen tummaa pinkkiä Woolia yhteensä 70g.

**********************

Olin tänä vuonna ensimmäistä kertaa mukana jämäilemässä ja hauskaa oli. Sain toisilta hyviä ideoita myöhemmin toteutettavaksi ja ennenkaikkea jämälankakopastani katosi muutama nyssykkä. Kivaa oli aina käydä kurkkimassa, miten kauniita ja kekseliäitä töitä muut olivat tehneet!

Jämäkuussa sain valmiiksi: pipon, viisi paria sukkia (koot 20, 26, 33, 33 ja 43) , kaulahuivin, slipoverin kokoa 80, lapaset, kaksi amigurumia, nuken mekon ja hatun, leikkikakun, kaksi leikkileivosta, kruunun ja kassin. Lankaa näihin sain kulumaan 948g eli huikean paljon yli oman 500g tavoitteeni. Tavoitteenani ei ollut missään vaiheessa kilpailla suurimmasta langankulutuksesta enkä siihen olisi missään tapauksessa yltänytkään, sillä niin hienoja lukuja jotkut kanssajämäilijät saivat aikaan. Sen sijaan halusin tehdä kaunista ja käytännöllistä. Siinä toivottavasti onnistuinkin, ainakin niiden mielestä, jotka nämä jämätuotteet saivat käyttöönsä.

Nyt on aika tarttua ihan uusiin lankakeriin ja aloitankin vähän isomman projektin, joten en osaa luvata koska siitä kerron täällä enemmän. Sen sijaan esittelen lähipäivinä vielä muutamia alkuvuodesta valmistuneita töitäni. Pysykää mukana te kaikki kolme lukijaa ! Satunnaiset vierailijat, tervetuloa uudestaan!

6 kommenttia:

 1. Ihana kassi!
  Upeita töitä olet tehnyt jämäkuuhun. Olethan muistaunut ilmoittaa ne kilpailuihin?

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Juu, olen muutaman ilmoittanut :) Tosin kanssajämäilijät ovat tehneet niin kaunista jälkeä, että epäilen omaa menestystäni. Hauskaa on kuitenkin ollut jämälankojen parissa.

  VastaaPoista
 3. Hei! Olen käynyt katsomassa kaikki työsi, mutta en ole ehtinyt kommentoida, mutta olen kyllä ihan mykistynyt. Tämän lisäksi olet vielä pyörittänyt isoa perhettä ja leipaissut kaikkea upeaa. Ihana ihminen!

  VastaaPoista
 4. Kiitos Ulla! Tää on siitä ihana harrastus, että sitä voi tehdä myös pienen pienissä pätkissä eikä tarvitse kummoisia tarvikkeita. Tässä kuussakin on riittänyt piipahtaminen vaatehuoneen lankakoreilla silloin tällöin :)

  VastaaPoista
 5. Ekaa kertaa kurkkailin näitä ihania töitäsi. Jatkan paremmalla ajalla. Olet kyllä aivan mielettömän tehokas pakkaus!

  Maritta

  VastaaPoista
 6. En mä ole mikään Mika vaan Maritta!

  VastaaPoista