torstai 24. tammikuuta 2013

Minisukkia

Pienenä välityönä tein muutamia vauvakokoisia sukkia, jotka menevät Downiaiset -yhdistykselle ja sieltä eteenpäin yhdistyksen tervetuliaispaketin mukana pienille vauvoille, joilla on downin syndrooma.


Malli: perussukka, 36 silmukkaa
Lanka: punaraitaisissa Nalle marjaretki puolukka ja sinisissä Maija ja Vuorelman Veto
Puikot: 3mm
Koko: vauvan

En ole aikaisemmin koskaan neulonut mitään hyväntekeväisyyteen tai keräyksiin. Nyt kohde osui niin lähelle, että halusin osallistua ehdottomasti. Itselläni on 11-vuotias tyttö, jolla on downin syndrooma ja muistan lämmöllä Helsingin kaupungin vammaispalveluiden työntekijää, joka toi synnytyssairaalan paketin, josta löytyi pieni neulottu nuttu ja myssy. Muistaminen ja onnittelut tuntuivat sillä hetkellä todella ihanilta. Toivottavasti näiden sukkien mukana välittyisivät myös lämpimät ajatukset uuden pienen vauvan perheeseen.

**********

Uusia kirjojakin on kirjahyllyyn tullut ennätykselliset kuusi kappaletta. Ihanaa!


Juju-kerhosta tuli Ingalill Johanssonin Luonnonkauniit neuleet ja synttärilahjaksi sain tädiltäni Melissa Margan.Oakesin Varpaista varteen -sukkakirja. Kirja-alesta tarttui mukaan sukkakirjoja: Cookie A Suloisimmat sukat, Madeline Weston Upeat kirjoneulesukat, Virve Avik Sukkakirja ja ihana japanilainen Lämpimät lapaset ja tossut. Näiden perusteella voisin kuvitella, että ainakin sukkia syntyy tänä vuonna :D Ja näitä kauniita kirjoja on niin kivaa vain katsellakin.

Tekeillä on myös villatakki, joka edistyy hitaasti, mutta varmasti.

4 kommenttia:

 1. Ihania sukkia tehnyt taas :) Nuo kirjat on kans aika houkuttelevat, varsinkin tuo varpaista varteen. Yritän metsästää itselleni riittävän pitkiä pyöröjä, että pääsis kokeilemaan sitä kahden sukan yhtäaikaa tekemistä.

  VastaaPoista
 2. Juu mullakin on 80cm pitkät, mutta ilmeisesti parempi ois, jos löytyis vielä pidemmät. Mulla on tuo villatakki työn alla, joten vielä en pääse opettelemaan uutta tekniikkaa.

  VastaaPoista
 3. Hieno hyväntekeväisyystempaus! Nuo sukat taatusti lämmittävät kovasti jonkun äidin ja isän mieltä <3

  VastaaPoista
 4. Ihania pikkuisia sukkia, ihanille pienille vauvoille. t. Eija

  VastaaPoista