sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Kesytetty marjaretki

Jokin aika sitten törmäsin Ravelryssa mielenkiintoiseen, mutta helppoon sukkaohjeeseen, jota oli toki pakko kokeilla! Sekoittamalla värikästä ja yksiväristä lankaa, helmineuletta ja sileää neuletta syntyy kivannäköistä neulepintaa, jota ohjeen laatija kutsui myös nimellä räjähtävä helmineule.Mulla on pyörinyt jo pidempään Nalle Marjaretki mustikkaa tuolla lankalaatikossa, mutta jotenkin en ole saanut sitä mihinkään käytettyä. Ehkä se tuntuu liian levottomalta tai jotain. Tässä yhdistin Marjaretken siniseen Maija-lankaan ja siitä tuli huomattavasti rauhallisempi yhdistelmä. Jonkun mielestä ehkä liiankin kesy, mutta minusta nämä sopivat mainiosti yhteen. Tässä mallineuleessa neulotaan joka toinen kerros yksivärisellä ja joka toinen värikkäällä langalla ja siitä johtuu nämä pidemmät pätkät samansävyistä raitaa. Sukan suun joustin ja kantapää on tehty yksivärisellä Maijalla. Alkuperäisessä ohjeessa myös kärki oli yksivärinen, mutta innostuin jatkamaan mallineuletta ihan kärkeen saakka. Kärjessä on  nauhakavennus, joten se oli hyvin mahdollistakin. 


Alimmassa kuvassa näkyy tarkemmin neulepinta ja myös tuo pohjan ja päälisen rajakohta, jossa helmineule muuttuu sileäksi ja samalla raidatkin paremmin erottuviksi. Näitä sukkia oli mukava tehdä, sillä mallineuleessa oli kiva juju, mutta se oli todella yksinkertainen toteuttaa. 

Malli: Broken Seed Stitch Socks
Lanka: Nalle Marjaretki Mustikka ja Maija
Puikot: 3mm
Koko: 34-35 Tämä ohje oli siitäkin hyvä, että sen voi tehdä millä tahansa slmukkamäärällä :)

Näiden sukkien omistaja on 8-vuotias poikani. Hän ei millään olisi malttanut olla kuvausmallina, mutta pari kuvaa sain onneksi napattua suklaalahjontapalkalla.

5 kommenttia:

 1. Näistä tulee aina kauniita.
  Jotenkin se yksivärinen lanka saa kirjavan langan parhaan puolet esiin.

  VastaaPoista
 2. Kiva! Mulla on ollut sama marjaretki-kerä pitkään kaapissa, ja aloitin sen ja vaalean farkkusinisen yhdstelmällä kirjoneulelapaset - jotka jäävät keskeneräisinä kesätauolle. Ehkä ensi vuonna.... Tässä kuva mun tekeleestä:

  http://sohvaneulomo.blogspot.com/2012/03/kevat-laittoi-lapaset-telakalle.html

  VastaaPoista
 3. Kivat sukat!Mulla on ollut myös tämä ohje siellä joskus toteutettavien listalla :)

  VastaaPoista