torstai 14. huhtikuuta 2011

Prinsessalle

Uusimmassa Suuressa Käsityölehdessä (4/2011) oli kaksi kruunuohjetta ja pienempi tyttöreni ihastui kuvaan niin, että pyysi minua tekemään hänellekin oman kruunun. Vähän ruosteisilla virkkaustaidoilla piti ensin kerrata, mikä se pylväs ja pitkäpylväs taas olikaan :) Kruunusta tuli kuin tulikin valmis ja lopputulos miellytti sekä tyttöä että äitiä.


Kruunu on virkattu Kotiväki -langasta ja kovetettu Erikeeperin ja veden seokseen kastelemalla ja kuivattamalla sitten tasaisella alustalla. Liiman ja veden suhde oli 1:9. Kruunussa on takana säätövarana pieni pätkä tarranauhaa. Sopii siis erikokoisille leikkijöille.

Tämäkin työ meni jämäilyn piikkiin ja lankaa tähän seitsemänteen jämätyöhön kului 28g.

5 kommenttia:

 1. Oikea Adalmiinan helmi! Tai Amandan.

  VastaaPoista
 2. Tällaista kruunua ei meidänkään prinsessa saisi rikottua! :) Upean näköinen! Varmaan onnistuisi kultalangastakin, vai? Tuosta vähän paljeteilla ja helmillä tuunaamalla saisi kruunun mallia "äidiltä tyttärelle" joka kestää ja kestää... Ellei mene kruunu päässä suihkuun tai sateeseen :)

  VastaaPoista
 3. Kyllä onnistuisi mistä langasta tahansa, koska aluksi virkattiin sopivan pituinen ketjusilmukkaketju ja siihen sitten päälle kuviot. Tosin kovin ohuesta langasta voisi ehkä jatkaa tuota tiheää osuutta muutamalla kerroksella, ettei tulisi niin matala. En ole todellakaan virkkauksen asiantuntija (ainakaan vielä).

  Se on kyllä plussaa, että tää ei hajoa leikin tiimellyksessä. Sopii siis riehakkaammillekin prinsessoille.

  VastaaPoista