maanantai 18. huhtikuuta 2011

Kotitöppöset

Pyörittelin seiskaveikkojen jämäkasaa käsissäni ja mietin mitähän niistä tekisi. Mustia nyssäköitä oli kolme erikokoista, eri värisiä harmaita kolme ja lisäksi punaista, vihreää ja ruskeaa. Päätin alkaa neulomaan sukkia miehelleni ja sopiva ohje löytyi Kyllikki Mitrosen ja Liia Vilkkumaan kirjasta Sukkasillaan. Siinä oli mukavan näköiset lyhytvartiset sukat nimellä Serkusten kotitöppöset. Siitä mallia ottaen valikoin käyttööni mustat, vaaleimman harmaan ja punaisen.  Mustat ja harmaat olivat sukkien ja pipojen jämiä, punainen tyttäreni villatakista jäänyttä.

Lopputulos oli tämä:


Varren tein ohjeen mukaan raidoittaen kolmella värillä. Sukan suun musta osuus on kaksinkerroin käännetty. Varsinaisessa ohjeessa raidoitusta oli jatkettu myös kantapään jälkeen, mutta minulla mustia lankoja oli sen verran vähän, että jatkoin yksivärisenä vaaleanharmaalla. Sekin loppui sitten ihan viime metreillä ja pieni musta täppä tuli vielä kärkeen. Mustaa taas ei olisi ollut niin paljoa, että olisin saanut siitä koko kavennusosuudet kärkeen samalla värillä. Tällainen kompromissi siis, mutta jämäily on jämäilyä ja tehdään niin kaunista kuin lankakorin pohjia tonkiessa on mahdollista :) Kärkikavennus on tehty nauhakavennuksena.

Tein nämä sukat tarkoituksella vähän pienemmillä puikoilla eli 3mm, koska halusin lopputuloksesta tiiviin. Tarkoituksena ei ole käyttää näitä kengissä vaan kotona kylmien varpaiden lämmikkeenä.

Sukkien koko on 43 ja lankaa sain niihin kulumaan 117g. Samalla oma salainen 500g jämälankojen kulutustavoite ylittyi. Vielä on jämäkuuta jäljellä ja täytyy taas kaivaa korit esiin, jos sais jonkun ajatuksen.

2 kommenttia:

  1. Niinpä; jos ei kerro kellekään, kukaan ei huomaa, etteivät olisi tarkoituksella toisella värillä kärjitetyt ;).

    VastaaPoista