keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Vielä on kesää jäljellä...

Lankakauppareissun heräteostoksena jo keväällä meille kotiutuneet pinkit langat ovat nyt tässä:

Ehdin jo huolestua, ettei tämä ehdi tälle kesälle ollenkaan! Aloitin neulomisen kesäkuussa ja lähes kaksi kuukautta siinä kesti, kun tein sitä vain ja ainoastaan silloin, kun istuskelin sisällä :) Minulla oli nimittäin mielenkiintoinen ongelma muuten niin ihanan kiiltävänliukkaan ja helposti neuloutuva bambulangan kanssa: kerä alkoi purkautua itsekseen ! Tai siis pienikin liikuttaminen sai sen purkenemaan ja ehkä 7 kaiken kaikkiaan 9:stä kerästä oli loppujen lopuksi joku epämääräisiä sotkuisia myttyjä. Onneksi liukas lanka oli myös suhteellisen helppo selvittää. Siksi siis oli pakko neuloa yhdessä ja samassa paikassa ja varoa koko ajan. 

Puseron malli löytyi Moda 3/2011 -lehdestä. Alunperin se oli toteutettu silkkisekoitelangasta, mutta alkuperäisen langan hailakat värit eivät oikein iskeneet. Sen sijaan mukaani tarttui tämä Sublimen bamboo&pearls ja se olikin ihan nappivalinta tähän. Kokoon 40 meni melkein tarkasti 450g lankaa. Puikot olivat tässä 3 1/2 ja 4.

Puseron kuviointi on jännä sekoitus sahalaitaraitoja helmineuleena ja sileänä neuleena. Kun kuvion jujuun pääsi mukaan, ei ruutupiirrosta tarvinnut katsoa lainkaan.  Se oli ihan mukava juttu, sillä samalla pystyi hyvin katsomaan vaikka telkkaa.

 (Kuvan alareunassa on näköjään pikkuapulaisen pää!)


Luulen, että en nyt malta vähään aikaan ryhtyä mihinkään näin isoon työhön, sillä nyt sormia syyhyttää aloittaa monenmonta pientä hommaa...

3 kommenttia:

 1. Kirjoitin jo pitkän kommentin, mutta selain ei antanut julkaista. Koetan explorein sijasta operaa, jos onnistuisi.

  Ihana kutoa tuollaista juoksevaa lankaa joka suorastaan soljuu sormien välistä. Kerien koossa pitäminen on luku sinänsä. Kaunis pusero.

  VastaaPoista
 2. Kaunis pusero. Mulla on sama lanka vasta odottelemassa lankakorissa. Voi olla, että se pääsee puiloille vasta ensi kesänä.

  VastaaPoista
 3. Nätti paita, näyttää istuvan hyvin. Ihastuttavia perhostunikoita aiemmassa postauksessa!!

  VastaaPoista