keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Cousteau -pipoNo nyt mä vihdoin sain aikaiseksi tehdä miehelleni Jacques Cousteau -pipon. Yleensä olen joka talvi hänelle jonkun uuden pipon tehnyt, mutta nyt lipsahti jo tammikuun puolelle... Tämä malli vilahtelee siellä ja täällä ja minuakin se on kovasti kiehtonut noiden kauniiden kavennusten vuoksi. Malli oli nopea ja helppo toteuttaa - sellainen parin illan telkkakäsityö.

Malli: Jacques Cousteau 
Lanka: Dropsin Merino Extra Fine
Puikot: 4mm
Koko: 120 silmukalla miehelle aika sopiva (pikkuisen pienemmälläkin silmukkamäärällä olisi pärjännyt)


Täytyy vielä kehua tuota lankaa! Dropsin Merino Extra Fine oli ekaa kertaa puikoillani ja se oli niin mukavaa neulottavaa. Jos se vielä osoittautuu käytössä hyväksi, niin varmasti ei ole viimeinen kerta, kun päädyn tähän ihanuuteen. Itseasiassa mulla on tätä mustaa vielä yksi kokonainen ja yksi vajaa kerä, joten voipi olla, että teen jollain toisella mallilla vielä pipon siitä.


P.S Älkää välittäkö, että kuvassa pipon sisältä pilkistelee mun vaaleanpunainen kaulaliina :) Ei nyt sattunut olemaan sopivan kokoista päätä kuvausmalliksi täällä kotona.

4 kommenttia:

 1. Onpas hyvännäköinen pipo! Pitäisi varmaan itsekin tarttua puikkoihin ja tehä miehelle joku vastaava - on nimittäin pipoa vailla. :)

  VastaaPoista
 2. Liisa, tätä ohjetta voin kyllä suositella lämpimästi :)

  VastaaPoista
 3. Tuo on tosi kiva piponmalli, täytyypä taas joskus kaivaa ohje esiin...

  VastaaPoista
 4. Kiva pipo.
  Tästä mallista tykkään siinä määrin paljon,että korvan taakse on ohje laitettava :)

  VastaaPoista