maanantai 23. tammikuuta 2012

Kuin marsipaania
Wellamo-opiston Tartu puikkoihin -kurssin ensimmäisenä työnä oli tämä Virosta peräisin oleva pitsisukka. Alunperin tällaiset sukat on joku aiempien vuosien kurssilainen ostanut Virossa käydessään ja pyytänyt kurssin opettajaa tekemään malliin ohjeen. Nyt siis saimme tehdä nämä suloiset sukat Helena Oravan ohjeen mukaan.

Kokeilin näihin sukkiien ensi kertaa ristiin vahvistettua kantapäätä, mutta tässä langassa se jäi aika vaatimattoman näköiseksi :(  Tulihan kuitenkin opittua jotain uutta. Sukkien mallineule koostui viidestä kerroksesta ja se oli alun ihmettelyn jälkeen ihan looginen ja jopa ulkoa opittava. Tykkäsin! 

Malli: Viron pitsisukka, Helena Orava
Lanka: Maija
Koko: 38
Puikot: 3mm

Tyttäreni 3v. kommentoi: "Äiti, ihan kuin marsipaania noi sukat." Väri oli kyllä kieltämättä aika vaaleanpunainen, mutta tulihan taas käytettyä noita omia jemmalankoja vähemmäksi.

Tänään avaan Haaviston kirjoneulelapasten kirjan suunnitellakseni seuraavaa hommaa :)


8 kommenttia:

 1. Somat on sukat - lapsen suusta tuli totuus. Piti vähän miettiä tuota viimeistä lausettasi näin ensimmäisen vaalikierroksen jälkeisenä päivänä... se on ehkä oikeasti joku kirja, vai...

  VastaaPoista
 2. Hih, kirja on Eeva Haaviston Sata kansanomaista kuviokudin mallia (näköispainos vuodelta 1953):) Oiskohan presidenttiehdokkaan sukulaisia?

  VastaaPoista
 3. Tosi nätit ja kantapää näyttää ihan mukavalta...

  VastaaPoista
 4. Tyttäresi mielipide oli ihan oikea, todella kauniit marsipaanisukat!

  VastaaPoista