maanantai 9. tammikuuta 2012

Kirjoneulemekko

Loppiaisviikonloppuna minulla oli aikaa tehdä loppuun jo alkusyksystä aloittamani kirjoneulemekko. Mekko oli vähän taustalla, kun tein kaikenlaisia muita pienempiä töitä liittyen käsityökurssiini ja neuloin sitä muutaman kerroksen silloin tällöin. Olin päässyt hiljalleen kainaloihin asti ja jäljellä oli vain yläosan kirjoneulekaarroke. Päätin tarttua reippaasti työhön ja valmista tuli :)


Malli: Suuri Käsityö 8/2010 Kirjoneuleinen liivihame
Lanka: Sandnes Garn Mini Duett 55% puuvilla / 45% merinovilla
Puikot 2,5-3mm
Mekon koko: 140cm

Viime vuonna asetin tavoitteekseni, että opettelen kirjoneuletta. Tein kirjoneulelapaset ja tämä oli sitten se toinen harjoittelutyöni. Tässä ei kovin paljon kuitenkaan ollut sitä lankojen kuljettelua, koska osa kuvioista oli ihan selkeää raitaa tai pitsineuleraitaa. Onnistuin ainakin kohtuullisesti tekemään tämän niin, ettei lankajuoksut jääneet kiristämään ja toisaalta reikiäkään ei tullut. Tästä on hyvä jatkaa harjoittelua :)

Tässäkin työssä viimeistely oli superhelppoa, koska mitään ommeltavaa ei jäänyt. Melkein koko mekon sai tehdä pyöröneuleena kainaloiden muutamaa kerrosta lukuunottamatta.

Mekon käyttäjältä sain myös positiivista palautetta: kehtaa kuulemma käyttää vaikka koulussakin :)


P.S Uuden vuoden alkuun opettelin aivan uuden ja hyödyllisen taidon: sukan parsimisen. Se onkin hyvä osata, sillä mieheni on todellinen  villasukkien ystävä ja aina silloin tällöin reikiä ilmestyy.


14 kommenttia:

 1. Vautsis, tosi hieno ja nätti ja hyvät värit ja....

  VastaaPoista
 2. On kyllä kaunis! Varmasti kehtaa käyttää koulussakin ja luultavasti saa tyttö paljon ihailevia kommentteja osakseen. :)

  VastaaPoista
 3. Ihana mekko! Kauniit värit ja tosi siististi tehty!

  marinox

  VastaaPoista
 4. Näin kuvasta katsottuna näyttää, että oli koneella tehty - älyttömän tasainen käsiala ja niiiin kaunis mekko. Silmä ihan lepää siinä.

  VastaaPoista
 5. Voi.. tuo on niin kaunis ja niin söpö tytön päällä!

  VastaaPoista
 6. Kaunis, niin kaunis!! Pitäisköhän tyttären tyttärelle.... =)

  VastaaPoista
 7. Kiitos kaikista ihanista kommenteistanne! Mekon väritystä mietimme yhdessä tytön kanssa. Alkuperäisen mallin väri oli tummanruskea, mutta tyttö halusi jotain hempeämpää. Minulle tulee tästä mieleen vähän ranskalaiset pastillit :)

  VastaaPoista
 8. Aivan ihana mekko!
  Uskaltaisikohan ruveta moiseen?

  VastaaPoista
 9. KahviKaneli, kyllä uskaltaa! Ehdottomasti suosittelen. Minäkin selvisin noista kirjoneuleosuuksista ja muutenhan tää oli aika helppo malliltaan.

  VastaaPoista