perjantai 13. huhtikuuta 2012

Kassillinen kukkia

Mun afrikan kukka -projekti on kestänyt puolisen vuotta, mutta nyt sain kuin sainkin sen päätökseen. Mua vaivaa kesken jääneet työt, joten nyt voin onnitella itseäni :) Jippii!

Kukista tuli loppujen lopuksi kesäkassi! 

Tämä kukkahommahan alkoi jo syksyn käsityökurssilla, mutta silloin käteni ei kestänyt virkkaamista, joten muutaman kukkasen jälkeen jätin homman suosiolla laatikkoon odottamaan parempia aikoja. Sieltä se keskeneräisenä huuteli minulle aika ajoin, mutta vasta nyt otin sen esiin ja jatkoin.

Toinen ongelma oli se, että en todellakaan tiennyt, mitä tekisin niistä valmiista kukkasista. Alkuperäinen idea oli laittaa ne osaksi jotain vaatetta, mutta minun olemattomilla virkkaustaidoilla sekin tuntui toivottoman vaikealta ajatukselta. Sitten päätin googlata african flower kuvahaulla ja sieltä bongasin tämän ihanaisen ohjeen. Kukkia tähän tarvittiin vain 12 kpl ja mulla oli valmiina kymmenen, joten näytti vahvasti siltä, että ikuisuusprojektini saisi päätöksensä aika pian.Malli: African flower bag
Lanka: Miami
Koukku: nro 3

Seurasin mallia muuten tarkasti, mutta halusin kantohihnasta sellaisen, että laukkua voi kantaa olalla tai reppuna. Tämän kassin omistaja on 3-vuotias tyttäreni ja pienen on ehkä helpompi ja mukavampi kantaa reppua. Alkuperäisessä ohjeessa oli vähän erilainen kantohihna, koska se oli tarkoitettu olkalaukuksi.

Innostuin todella tästä projektista, kun pääsin vihdoin vauhtiin. Ohje oli selkeä ja minäkin pysyin mukana, vaikka olen tosiaan virkannut erittäin vähän. Ainoa pieni ongelma oli siinä, että virkkasin aluksi kukat tosiinsa kiinni ja jouduin sitten purkamaan viritykseni, koska näin paksussa langassa kukkien väliin tuli niin korkeat saumat, että se näytti rumalta. Otin sitten neulan kiltisti käteen ja ompelin kukkaset yhteen ja tulos oli paljon paljon parempi. Silti päätin pohjan kiinnittämiseen käyttää virkkausta. Siinä sauma ei haitannut ollenkaan, vaan itseasiassa ryhdisti kassia.

Nyt tuntuu vähän siltä, että uskaltaisin kokeilla jotain muutakin virkkaamista. Saa nähdä mihin vielä innostun!

Nyt tosin on aika kaivaa jämälankakorit esiin ja uppoutua jämäkuun viettoon. Toivottavasti saan jotain kivaa aikaa myös niistä langanlopuista.


P.S Yhtäkkiä tajusin, että blogini täyttää 1 v. ! Uskomatonta miten nopeasti aika menee. Kiitos kaikille lukijoille ja satunnaisille kävijöille mukavista kommenteistanne :)

9 kommenttia:

 1. Kiva kassi! Ja onnea 1-vuotispäivänä!

  VastaaPoista
 2. Tosi ihana kassi niin väreiltään kuin malliltaankin! Noita kukkasiahan voi tosiaan tehdä jämäkuussakin. Ehkä niistä vois tehdä kesäisen lierihatun? Ois ainkin tosi kukkahattu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. LeenaK, tää ois mainio jämätyö, koska kukkaan tarvitaan neljää väriä ja pienetkin pätkät riittää. Hattu ois kyllä ihan kiva idea. Jossain näin sellaisen lapsen myssyn, jossa oli päälaella yksi kukkanen ja siitä sitten virkattu alaspäin. Mutta voishan näistä tehdä vaikka millaisen lierihatun :)

   Poista
 3. Hei tää on ehdottomasti hieno ja tulee mun "ehdottomasti tehtävät" -listalle.
  Kiitos linkistä =D

  VastaaPoista
 4. Onpas kaunis kassi!
  Onnea 1-vuotiaalle :)

  VastaaPoista
 5. It's very pretty, it looks great as a backpack, and I think you chose beautiful flowers! Well done, and I'm happy that you liked the pattern.

  VastaaPoista
 6. Ihana kassi, tällainen on täälläkin tehtävä. Itselle ja tyttärelle. Humpsis vain työjonoon. Blogin vuosipäiväonnittelut.

  VastaaPoista
 7. Kiva kassi. Saisinkohan minäkin en niin virkkaamisesta pitävä tehtyä tuollaisen kassin kesäksi...
  Ja onnea 1- vuotiaalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saat varmasti, jos minäkin sain sen tehtyä tällä virkkaamiskokemuksella :)

   Poista