lauantai 6. elokuuta 2011

Pienen pojan villatakki


Nuorimmaiselleni päätin toteuttaa jonkun ihanan lämpöisen villatakin syksyksi ja Dropsin ohjeista valikoitui tällainen.


Tässä neuleessa kiinnosti pehmeän pörröisen langan ja ainaoikeinneuleen yhdistelmä. Lopputulos olikin sellainen kuohkean pehmeä, niin kuin ajattelin.
Takki neulottiin kahtena kappaleena aloittaen hihansuusta. Etukappaleen kuvio on saatu aikaan käyttäen dominoneuletekniikkaa, joka oli minulle ihan uusi tuttavuus. Kappaleet ommeltiin lopuksi yhteen takaa keskeltä sekä sivuista. Lopuksi sitten muutama kerros ainaoikeinneuletta kaulukseen ja napit. Helppo ja nopea viimeistely siis. Napit nappasin äitini nappipussista ja epäilen ommelleeni ne nurinpäin, mutta halusin mieluummin tuon kirjavan puolen esiin tavallisen tummansinisen sijaan.


Neuleen koko on 12-18 kuukautta ja tässä sitä testaa 10 kk ikäinen poikanen. Hihoja käänsin vähän, mutta muuten ihan ok kooltaan eli pääsee käyttöön heti, kun tulee sopivia ilmoja.

Lankana on Drops Delight  (väri nro 04), villan ja polyamidin yhdistelmä, jota markkinoidaan myös sukkalangaksi. Olemukseltaan se kyllä poikkeaa aika tavalla perinteisistä sukkalangoista, sillä se on todella pehmeä ja pörröinen. Juuri niin pörröinen, että sen purkaminen on vaivalloista ;) Langan kaunis liukuväritys sopii minusta hyvin tällaisiin isompiinkin pintoihin ja tässä vielä poikkeukselliset neulesuunnat korostavat kivaa raidoitusta. Kovin tarkka ei raidoituksen kulusta voi olla, sillä kerät olivat kovin erilaisia raidoitukseltaan. Minua se ei haitannut, kun en pyrkinytkään saamaan kappaleista identtisiä. Tarkka tyyppi toki voisi keriä välistä lankaa pois, mutta itse annoin mennä vaan.

Lankaa minulle jäi jäljelle reilu 50g, kun ostin ohjeen mukaiset 200g. Aion jossain vaiheessa niistä jämistä kokeilla sukkien neulomista. Tämän takin neuloin 3mm puikoilla, mutta lankavyötteen suositus on 2,5mm, joka varmaan sopii sileään neuleeseen.

9 kommenttia:

 1. Onpas se söpö pieni takki! Saa hymyn huulille :)

  VastaaPoista
 2. Kaunis villatakki pienelle pojalle! Kaveri näytti ihan tyytyväiseltä :)

  VastaaPoista
 3. Tykkään kovasti tästä villatakista. Itsekin ajattelin tehdä jonkinlaisen villatakin naapureiden lapsenlapselle.

  VastaaPoista
 4. Onpas tosi näppärä ja kiva malli, ja niin suloinen käytössä!

  VastaaPoista
 5. Onpas kaunis!
  Pitääkin painaa malli mieleen.

  VastaaPoista
 6. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 8. Ja kiitos muillekin kommenteista! Niitä on kiva saada.

  VastaaPoista
 9. Sinulle on tunnustus blogissani :).

  VastaaPoista