maanantai 6. toukokuuta 2013

Äitienpäiväkakkua

Seitsemäs jämätyö oli vastaus perheen pienimpien toiveisiin saada leikkiruokia lisää. Vilkaisu lankalaatikkoon ja kirkkaiden värien innoittamana syntyi kaksi täytekakkua. Kuopus sanoi, että hyvät äitienpäiväkakut on. Niinpä, eikä lihota ainakaan :)


Mallit: omat 
Langat: Novitan Mini, Miami, Tahiti ja Tennessee 
Puikot: 4mm
Koukut: 3 ja 3,5mm

Vihreä Miamin jämä oli ihan omiaan prinsessakakun marsipaaniksi ja siihen se upposikin sitten viimeiseen senttiin asti. Samoin vaaleanpunaisesta Miamista tuli juuri tuon kokoinen ruusu, ei yhtään suurempaa. Lautasessa hiekanväristä Tennesseetä. Ekan prinsessakakkuni virkkasin kaksi vuotta sitten jämäkuussa ja tämä on suurin piirtein samanlainen, eri lankaa vain ja erilaisin koristein.

Mansikkakakkuun sain idean, kun näin Dropsin sivuilla kerran tällaista nyppyneuletta. Mansikkapäällinen syntyi kymmenen vuotta lankalaatikossa marinoituneesta Novita Ministä. Tilkun reunasta poimin silmukat ja sitten neuloin Miamilla patenttineuletta kermavaahtopursotuksiksi. Alusta myös ikivanhaa Tahiti-nauhalankaa.

Nämä kakut pääsivät innokkaan 2-vuotiaan keittiöleikkeihin heti suoraan :) 

Lankaa kului 67g

3 kommenttia:

  1. Pitipä oikein räpytellä silmiä, ovat niin upean näköisiä. Nyt vaan kakkua syömään lapset ja muut!

    VastaaPoista
  2. Makeita! Mie oon ehkä kolme vuotta jo suunnitellut leikkiruokien virkkausta enkä vieläkään oo saanu aikaseks :D Jospa tänä keväänä vihdoin?

    VastaaPoista
  3. Waude mitä kakkuja, näistäpäs riittääkin iloa moneen kahvihetkeen :)

    VastaaPoista