sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Palmikoita, palmikoita

 Melkoista palmikon kääntöä oli tämän haalarin neulominen, mutta valmistuihan se ennen syksyn ja talven viimoja! Halusin tehdä tyttärelleni perinteisen lämpöisen villahaalarin enkä voinut vastustaa tätä ohjetta. Usein haalariohjeissa koot loppuvat jo paljon aiemmin, mutta tässä oli suurin koko 4v, jonka tein  pitkälle kolmevuotiaalleni. Minun mielestäni koko vastaa aika hyvin kokoa 104cm.

Haalarissa palmikot kulkevat lahkeen suusta olalle asti sekä edessä että takana ja muuten kuviot olivat helppoa mallineuletta, jonka oppi hetkessä muistamaan ulkoa. Minunlaiselleni laiskalle ompelijalle tämä oli ihanneohje, koska sukkapuikoilla ja pyöröpuikoilla tehdessä ommeltavaa jäi minimaalisen vähän: olat, hihat kiinni haalariin ja haarassa pieni pätkä.Ohje: Moda 4/2011

Lanka: Novita Nalle aloevera luonnonvalkoinen

Koko: n. 104cm (ohjeessa 4v) 
Kuvausmalli puikahti välillä luumuja poimimaan!

Tässä vielä lähikuvassa palmikkokuviointia. Tavallisten kapeiden palmikkojen välissä kulkee vähän monimuotoisempi palmikko. Puiset napit haalariin löysin Eurokankaasta.

Tästä tuli juuri sellainen kuin ajattelinkin :) Sopivan hoikkaa malliakin, jotta mahtuu haalarin alle. Mielessä vaan on niin paljon kaikenlaisia ideoita uusiin töihin, että meinasi vähän tylsistys iskeä välillä, mutta onneksi jaksoin valmiiksi. Seuraavaksi otan puikoille jonkun sopivan reissukäsityön eli mahdollisimman helppoa ja nopeaa, kiitos! 

10 kommenttia:

 1. Tosi kaunis!

  Elina H.

  VastaaPoista
 2. Onpas nätti ja ollutkin isotöinen haalari.

  VastaaPoista
 3. Kiitos! Oli siinä kyllä hommaa :) En nyt tarkkaan muista koska aloitin, mutta ehkä kuukauden päivät meni.

  VastaaPoista
 4. Todella kaunis haalari ja teet niin siistiä jälkeä! :)

  VastaaPoista
 5. Kaunis ja käyttökelpoinen!
  Nostan sinulle hattua, en ole itse vielä saanut kenellekään haalaria neulottua.

  VastaaPoista
 6. Niten tuota raskii käyttää? :) On niin nätti!

  VastaaPoista
 7. Kiitos teille kivoista kommenteista! Kyllähän tuota täytyy raaskia käyttää, onhan se kestävästä ja pestävästä langasta. Toivon sen aikanaan periytyvän myös pikkuveljen käyttöön.

  VastaaPoista
 8. Voi kun onkin suloinen ja kaunis haalari!

  VastaaPoista