torstai 15. marraskuuta 2012

Kelo-lapasia

Joka vuosi sama pähkäily ennen joulua: mitä kivaa voisi laittaa opettajille ja avustajille lahjaksi? Nuo ihanat ihmiset tekevät vuoden mittaan paljon työtä juuri minun lasteni kanssa ja ovat takuulla pienen lahjan arvoisia. Meidän tapauksessa näitä lahjottavia on kuusi kappaletta ja tänä vuonna käärin heidän paketteihinsa Kelo-lapaset.


Malli: Lovikka-lapaset
Lanka: Novita Kelo punainen ja viininpunainen
Puikot: 6mm
Koko: naisen käteen sopivat 26 silmukkaa

Poikkesin ohjeesta siten, että tein pienemmillä puikoilla ja miehen koon silmukoilla. Lisäksi tein pidemmät varret ja jätin ne lovikkakoristelut pois. Yhdestä kerästä tuli aina yksi pari lapasia.

Näitä on nopea neuloa, kun lanka on niin paksua ja se oli oikein hyvä, kun tehtävänä oli näin monta paria. Liukuhihnalta vaan ensin lapasia, sitten peukaloita ja sitten päättelyä :) Toivottavasti saajat tykkäävät näistä. Ainakin olen ajatellut heitä ja heidän mahtavaa työtään lämmöllä näitä tehdessäni. Mukaan sitten liitetään vielä kiva kortti ja joulutervehdys on valmis.

Oletko sinä muistanut koskaan opea tai päiväkodin tätejä itse tehdyllä lahjalla? Millaisella?

8 kommenttia:

 1. Minä yritän muistaa opettajia ja kerhotätejä itsetehdyillä lahjoilla. Olen tehnyt virkattuja perhosia (jääkaappimagneetti), lakupekkapatalappuja, saippuaa, kudottuja ruusuja, yhdelle opelle pitsihuivin, yms.

  VastaaPoista
 2. Mukava muistaminen. Lapset ovat onnekseni niin isoja, ettei tarvii näitä muistamisia, mutta heidän kavereilleen kyllä...

  VastaaPoista
 3. Viime vuonna vein sytykeruusuja. Tänä vuonna mietin, että jos veisi esim semmoisen keksiainepurkin, missä siis kerroksittain purkissa aineet ja niihin lisätään vaan vesi niin saa keksejä. Hoitotädillä on kaksi 12v tyttöä, jotka voisivat sitten autella tai voisivathan päivähoitolaisetkin leipoa sitten joulun jälkeen niistä yhdessä. Toinen vaihtoehto oli itse tehdyt joulukarkit, mutta nuo lapaset ois kans kyllä kivat ja tuommoiset ehtisi vielä tehdäkin :)

  VastaaPoista
 4. Joka joulu tulee jotain annettua, viime vuonna neuloin sukat ja leivoin kakkuja...

  VastaaPoista
 5. Meillä vietiin viime vuonna kynttilät, jotka lapsi itse koristeli kynttilävärillä. Tänä vuonna mietinnässä on huopaheijastimet tms. pientä. Mun hitaalla neulomistahdilla ei taitaisi enää lapasia syntyä. Nuo sun tekemät on hienoja!

  VastaaPoista
 6. Kivat lapaset! Mulla on keltaista Keloa, taidan tehdä siitä itselleni tällaiset :) Teitkö tällä Novitan ohjeella?
  http://www.novita.fi/cms.php?cms_cname=neulemallisivu&nlm_id=90098

  VastaaPoista
 7. Joo Novitan ohjeella, mutta tällä versiolla: http://www.novita.fi/cms.php?cms_cname=neulemallisivu&nlm_id=94170

  VastaaPoista