sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Lyydian lapaset


Todella pitkään ovat omaa vuoroaan jonossani odottaneet Lyydian lämmittimet. Olin ohjeenkin ehtinyt tallettaa niin hyvin, että eihän se meinannut löytyä mistään, kun inspiraatio sitten iski. Onneksi se kuitenkin löytyi ja tässä näette Lyydian lapaset:


Ohje: Mari Muinonen Lyydian lämmittimet Kotiliesi 19/2011
Lanka: Drops Nepal
Puikot: 5mm
Koko: naisen

Tämä ihanainen ohje sisältää lapasten lisäksi myös kaulurin, mutta se jäi nyt tällä kertaa toteuttamatta, koska Nepalia ei ollut lankalaatikossa riittävästi enkä jaksanut lähteä lankakaupoille nyt. Jonkinlainen hattu olisi kyllä kiva samaan settiin, mutta sellaiselle ei ilmeisesti ole valmista ohjetta, vaikka se vilahtaakin Marin blogissa. Ehkäpä pitää joskus itse viritellä jonkunlainen päähine :)


Tää kuului taas niihin ohjeisiin, joista tykkään kovasti: yksiväristä ja palmikkoa! Palmikkomallikerta oli vain neljän kerroksen pituinen, joten sen oppi helposti ulkoa. Teinkin näitä katsellessani hiihtoja telkkarista. Paksusta langasta työ sujui tosi nopeasti, oikeastaan ihan huomaamatta tuli valmista.


Mietin, että nää lapaset vois olla ihan kivat myös värikkäiden aluslapasten kanssa kylmemmällä säällä. Tuolta pitsineuleen rei´ istä jos pilkottaisi vaikkapa joku ihana pinkki....

11 kommenttia:

 1. Nätit ja se oliskin hieno, jos tekis kaksinkertaiset lapaset - siis erittäin lämpimät - ja ne alimmaiset olis tosiaankin eriväriset. Hmmmm...

  VastaaPoista
 2. Ihanat lapaset!!
  Mukavaa sunnuntaita :)

  VastaaPoista
 3. Voi kuinka kauniit! Tuo värilliset aluslapaset-idea kuulostaa hyvältä. Niitä voisi sitten vaihdella vaatteiden tai muiden asusteiden mukaan sopiviksi.

  VastaaPoista
 4. Kauniit lapaset! Harmaa-pitsi-palmikko toimii aina :)

  VastaaPoista
 5. Tämä ohje silloin syksyllä 2011 innoitti aloittamaan neulontaharrastuksen... Ja ovat edelleen lempilapaseni. Kauniit ovat siun harmaat ja todella aluslapaset vois olla hyvä idea.

  VastaaPoista
 6. Tosi nätit lapaset ja kävin katsomassa Mari Muinosen muitakin ohjeita, hienoja oli paljon. Pitää yrittää etsiä jostain tuo lehti käsiin. Oliskohan kirjastossa vielä..

  VastaaPoista
 7. Kiitos ihanista kommenteista taas!

  VastaaPoista
 8. Ihanat! Ja varmasti lämpimät. Värifriikkinä tuo monivärisyys olis just bueno. Pitää ehkä laittaa siskolle tilaukseen. Löytyykö toi ohje helposti? :)

  btw. oletko koskaan onnellut jotain nahkavahvikkeita tai vastaavia lapasten kämmenpuolelle? Olis kätevät autoillessa ja pysyis ehkä pidempään ehjänä.

  VastaaPoista
 9. Tuota lapasohjetta ei taida olla kuin Kotiliesi-lehdessä. En ainakaan löytänyt mistään netistä. En ole ommellut, mutta eiköhän se ompelutaitoiselta onnistu. Itse olen aivan tumpelo ompelukoneen kanssa :)

  VastaaPoista
 10. Kauniit lapaset ! Tykkään harmaasta todella paljon ja lapasissa on hieno kuvio :)

  VastaaPoista