torstai 15. syyskuuta 2011

Taaperon raglanpusero

 Helppona reissukäsityönä aloitin viime viikolla neulomaan nuorimmaiselleni puuvillaneulepuseroa. Yksi väri, maailman helpoin malli, pyörönä vaan ylös asti eikä ompelemista juuri lainkaan. Raglanpuserossahan jää vain kainaloihin pienet aukot. Tykkään!

Lisäksi lopputuloksena oli hoikalle lapselle mukavan mallinen pusero, koska keskiosan joustin vetää sitä vähän kasaan eikä helma lörpötä yhtään. Tein varmuudenvuoksi napitushalkion ja yhden napin kauluksen sivuun, mutta nyt kun mallailin puseroa pojalle, olisi kaulus todennäköisesti ollut ihan ok ilman sitäkin. No helpottaahan se pukemista. Halkio on viimeistelty virkaten ja nappi kiinnitetään ihan virkatulla lenkillä. 

Kuvausmallia ei oikein saanut pysymään paikallaan. Onneksi vanha kunnon kaukosäädin pelastaa tilanteen kuin tilanteen :)


Malli: Moda 3/2011

Lanka: Mandarin Petit puikoilla 2,5mm ja 3mm

Koko 1v eli vastaa aika hyvin kokoa 80cm

2 kommenttia:

  1. Kiva pusero!

    Jotenkin jäi hymyilyttämään tuo "ihan helppo reissukäsityö - raglanpusero". Minäkin tykään kovasti näistä saumattomista vaihtoehdoista.

    VastaaPoista
  2. Tää tuntui niin helpolta, tuon palmikon vääntämisen jälkeen :) Tän mallin haluaisin toteuttaa vähän värikkäämpänä versiona jollekin noista kolmesta muusta ipanasta, joten ohje jemmaan.

    VastaaPoista