maanantai 31. lokakuuta 2011

Hamahelmipenaali

Ennen syyslomaa aloitimme käsityökurssilla hamahelmipussukan tekemisen. Tekniikan ohje oli Taito-lehdessä keväällä julkaistu, mutta jokainen suunnitteli työnsä oman mielensä mukaan. Mulla oli jemmassa muutaman vuoden takainen suklaanruskea Tennessee -kerä, jonka halusin hyödyntää tässä työssä. Valitsin siihen kaveriksi kultaiset hamahelmet ja niin syntyi tämä penaali.Penaali on siis ihan sileää neuletta ja halusin sisäosan myös sileää eli pitkän pötkylän ja sitten silmukoin aloitusreunan lopetusreunan silmukoihin renkaaksi ja taitoin helmettömän sisäpuolen sisälle. Vetoketjun vieressä kulkee yksi nurja kerros taittamisen helpottamiseksi.


Tässä vielä kuva tekovaiheesta.

Tässä vaiheessa myös silitin helmet hihalautaa avuksi käyttäen. Tasamuotoisia niistä olisi ollut varmaan mahdotonta saada, mutta en siihen pyrkinytkään. Ulkonäkö olisi ollut myös aika hauska, vaikka ei helmiä olisi silittänyt lainkaan. 

Penaali oli helppo ja nopea työ. Hama-helmien noukkiminenkin kävi joutuisasti, kun en laittanut niitä niin kovin tiheään. Mallitilkkuun kokeilin ensin erilaisia tiheyksiä ja tämä tiheys, jossa helmi on joka kolmannessa silmukassa, näytti mukavimmalta.

Sitten homma tyssäsikin vetoketjun hankintaan ja ompeluun. Onneksi äitini riensi apuun, sillä sorminäppäryys ei minulla tällä hetkellä riitä ompeluun lainkaan. Vetoketju on siis kiinnitetty ompelemalla käsin.                                     

2 kommenttia:

  1. Tosi kivan näköinen ja siististi tehty. Heheh, näppärä äitee on kiva olemassa :)

    VastaaPoista