tiistai 17. huhtikuuta 2012

Lempi-huivihattu

Jämäkuu alkoi ja tarkoituksena on nyt tehokkaasti hävittää niitä laatikoissa pyöriviä aloitettuja lankakeriä. Tarkkoja suunnitelmia minulla ei ole, mutta joitain ideoita kuitenkin. Pääasiassa haen inspiraatiota lankalaatikkoja penkoen :) Ihan ekana jämätyönä valmistui tällainen huivihattu.

Ensin ajattelin tehdä tyttärelleni kevätpipon näistä langoista, mutta tämä huivimalli viehätti kuitenkin enemmän. Jospa se kevätkin sieltä tulisi ja tällaiselle olisi käyttöä.


Malli: Lempi-huivihattu, Tekstiiliteollisuus, ohje on julkaistu Kotiliesi-lehdessä 16/2011
Lanka: Sandnes Miniduett (merinovilla, puuvilla)
Puikot: 2,5 ja 3mm
Koko: 2-4v, aloitus 112 silmukkaa

Malli oli helppo ja nopea toteuttaa. Pään ympäri kiertää leveä 2o 2n -joustin ja siitä sitten lähtee huiviosa. Huivin ympärille on virkattu nirkkoreuna ja koristeeksi on kirjottu muutama kukkanen. Kirjonta on minulle aivan vierasta, mutta opinhan tässä linnunsilmäpiston ja ranskalaisen solmun :)

 

Alkuperäinen malli oli toteutettu yksivärisenä, mutta kuten jämilyyn sopii, ei minulla olisi ollut riittävästi yhtä väriä. Siksi päädyin tähän hempeään vihreän ja vaaleanpunaisen raitaiseen. Vihreän sain käytettyä aika hyvin, jäi pari metriä. Vaaleanpunaista on vielä nyssäkkä. Yleensä en punnitse tekemiäni neuleita, mutta jämäkuun ideaan kuuluu myös kulutuksen seuraaminen. Siispä punnitsin huivin ja totean lankaa kuluneen 41g. Hyvä alku.

Nämä langat jämäytyivät alkuvuodesta, kun tein kirjoneulemekon. Olen jotenkin ihastunut tähän Miniduett -lankaan. Se on niin pehmeää, miellyttävää neuloa ja siinä on paljon herkkuja värejä. Sopii paksuudeltaan mainiosti lasten neuleisiin.

Minun ja muidenkin jämäilyä voi seurata Jämäblogista.

4 kommenttia:

 1. Onpa nätti! Munki tyttö tarviis tommosen (ainakin äidin mielestä)!

  VastaaPoista
 2. Tosi kaunis keväthuivi tyttöselle. Minustakin tuo Miniduett-lanka on langoista parhaimpia, niin pehmeä mutta ei kuitenkaan lepsu. Olen tehnyt siitä kuluneena talvena pikkutytön mekon ja pari hihatinta.

  VastaaPoista
 3. Tämäpä on hauska!
  Meitin huusholliin tehdään myös tämä =D

  VastaaPoista
 4. Onpa kiva malli. Ja minusta tuo kaksivärisyys on juuri kiva.

  VastaaPoista