maanantai 23. huhtikuuta 2012

Näppärä nuttu

Vauvateema jatkuu täällä vaan. Kolmantena jämätyönä syntyi kummitytölle tämä pikkuinen nuttu.


Nuttu on siis neulottu yhtena kappaleena aloittaen niska-hartialinjasta ja hihansuista. Sitten vaan kavennetaan ja levennetään ja yhtäkkiä onkin nuttu valmis! Ommeltavaa jäi vain hihojen ja olan sauma. Ohje oli todella todella koukuttava: aina piti tehdä vielä vähän ja vielä vähän.

Tämän mallin katsoin Suuri Käsityö -lehdestä, mutta mutta.... Eikös tämä muistuta aika paljon Elizabeth Zimmermannin Baby Surprise Jacketia? Olen suunnitellut tuon EZ:n ohjeen toteuttamista pitkään ja nyt yhdesta vanhasta lehdestä huomasin tämän ainakin melkein samanlaisen ohjeen. Ohje oli hyvin selkeä ja kuvitettu, joten hyvin sujui toteutus!


Malli: Irja Mäkinen, Suuri Käsityö 2/2011
Lanka: Nalle, Nalle aloevera ja Wool 
Puikot: 3,5mm 
Koko: 60cm eli todella pikkuinen :) 


Tämä työ oli tosi mukava toteuttaa. Jäin miettimään olisiko pitänyt tehdä vielä toinenkin samanlainen sinisin sävyin. Tuolla olisi kyllä mukavasti jäljellä Maijaa ja Nallea. Tosin aika harvoin saan kuitenkaan tehtyä kahta kertaa samaa mallia. Aina on kiire kokeilemaan jotain uutta kivaa. Tässä mallissa on jämäilyn kannalta kivaa sekin, että raidoitusta voi muokata sen mukaan, miten niitä omia jämälankoja riittää. Joka tapauksessa takista tulee symmetrinen, kun se neulotaan yhtenä kappaleena.

Lankoja tähän sain kulutettua 102 g. 

6 kommenttia:

 1. Tämä on todella hienon näköinen. Ja kuulostaisi ihan minun ohjeelta XD. Kerran ei hirveänä ollut yhdistelemistä.

  VastaaPoista
 2. Söpö nuttu pienelle! Kauniit väritkin. Minullakin on ollut haaveina tehdä tämä malli, tai siis se EZ:n malli. Nythän tuon saisi tehdä ihan suomen kielellä, joten jospa etsiskelen lehden käsiini ja töihin.

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. No ois kyllä ihanaa tehdä tällainen nuttu pian syntyvälle tyttären pienokaiselle. Kaunis on nuttusi ja mikä parasta et ohje on suomeksi.

  VastaaPoista
 5. Söpö vauvan neule :). Tykkään tuosta mallista, täytyy joskus itsekin kokeilla.

  VastaaPoista