sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Nappisukat

Jo pitkään to do-listallani olivat roikkuneet nappivarsisukat. Kivat puiset napitkin oli ostettu aikaa sitten, mutta jotenkin aina joku muu juttu kiilasi edelle. Nyt kuitenkin vuoroon pääsivät nämä hauskat sukat.


Malli: Novitan sukkalehti Malli i, suunnittelija Minna Metsänen
Lanka: Viking Ville
Puikot: 4mm (3,5 olisi ehkä ollut hyvä varren jälkeen)
Koko: 38

Minulla oli Viking Villeä kerä, josta oli otettu vähäsen toisten sukkien raitoihin ja se riitti juuri näihin sukkiin. Pari metriä jäi jäljelle. Tein varren ohjeen mukaan, mutta en halunnut mallin ainaoikein-kantapäätä, joten tässä on ihan tavallinen vahvistettu. Kavennukset tein nurjin silmukoin. Kärjessä on sädekavennus aivan kuin alkuperäisessäkin.

Sukkien malli oli helppo ja nopea ja kuviokin ulkoa opittavissa. Ainoa tylsä puuha oli nappien ompelu, jota muutenkin aina välttelen viimeiseen asti ;) Kivat sukat tuli käytettäväksi vaikka hameen kanssa. Muutenhan nuo hienot nappirivistöt jäävät lahkeen alle piiloon.

Nyt on mulla ja miehelläni molemmilla yhdet Viking Ville -sukat. Jännityksellä odotamme kuinka hyväksi ja kestäväksi tämä lanka osoittautuu käytössä. Ainakin tämä lanka on mukavaa neulottavaa ja hinta varsin kohtuullinen. Olisikohan tässä Seiska veikan haastaja? Värivalikoima vaan on turhan suppea.
Nyt pitäisi vähitellen tehdä vähän suunnitelmia jämäkuun varalle. Jämiä löytyy kyllä, mutta mitä kaikkea kivaa niistä voisi tehdäkään? Olen niitä aika onnistuneesti vähentänyt jo koko alkuvuoden ajan, mutta niitä vaan riittää ja riittää. Taitaa olla aika monella muullakin neulojalla sama juttu.

7 kommenttia:

 1. Nappisukat on kivat. Minullakin on ainakin yhdet vielä listalla, kahdet olenkin jo tehnyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinun tekemiäsi olen käynyt jo ihailemassa aiemmin :) Tää on kyllä kiva malli, jossa on joku juju.

   Poista
 2. Kivat sukat!Mulla on ollut tuo sama malli mielessä,että jossain vaiheessa haluaisin tehdä.Tilasin myös tuota Villeä kokeilumielessä,mutta ei ole tainnut ehtiä vielä puikoille.Olen nääs etsinyt talven mittaan korvaavia Novitan langoille,joita en aio enää hankkia laatuvirheiden takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Merkku, ihan samoilla jäljillä olen eli korvaavia lankoja kaipailen. Tosin nallesta tykkään ja sitä varmaan jatkossakin käytän muiden ohella. Uusin novita-kokeiluni eli tuo Puro, oli sekin vähän pettymys :(

   Poista
 3. Tämä on kiva sukkamalli, varmaan jää elämään tulevaisuudessakin.

  Nappien ompelu ON tylsää :)

  VastaaPoista
 4. Onpa kivan näköiset! Itse suunnittelen ryhtyväni aktiivisemmaksi hameen käyttäjäksi ja sitten voisi kyllä tällaisia sukkia varsin hyvin käyttää. Pääsisivät oikeuksiinsa. :)

  Jämäkuussa nähdään! Ainakin yhden hamosen aion saada aikaan ja ehkä taas jämähuivinkin. Edellisestä niin tykkään. <3

  VastaaPoista
 5. Kauniit ja kivat nappisukat. Mie oon kokeillut nyt Novitan lankojen tilalla Gjestalin Jannea ja Vuorelman Vetoa. Vilmaa ja Villeäkin on ostettuna, mut jää ensi syksyyn niistä neulominen.

  VastaaPoista