sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Olivian uudet vaatteet

Yhdeksäs ja ehkä myös viimeinen jämätyöni on tämä nukenvaatesetti.
Mekon ja hatun malli: Lise Nymarkin kirjasta Hauskat nukenvaatteet
Lanka: Nalle ja Nalle aloevera
Puikot: 3mm
Koko: Keskikokoinen nukke, sopiva esim. Baby bornille

Tossujen malli: Debbie Blissin kirjasta Neulojan vuosi
Lanka: Lanett
Puikot: 2mm

Tilasin tuon nukenvaatekirjan jo joku aika sitten Juju-kerhosta, mutta vasta nyt sain aikaiseksi tehdä siitä jotain. Kirjasta valikoitui tällainen mekon malli lähinnä sillä perusteella, että se näytti mielenkiintoiselta toteuttaa ja siihen sopi nallenpaksuiset langat, joita minulla on jämäkorissa edelleen aika paljon ja montaa väriä. Käytin mekkoon ja hattuun kahta eri punaista lankaa (koska toinen ei ihan riittänyt) ja kolmesta nyssäkästä luonnonvalkoista. Eli mukavasti pääsin eroon pienistä jämäkeristä.

Tossujen ohje on ihan oikean vauvan tossujen ohje, mutta valitsemalla paljon ohuemman langan ja puikot sain aika hyvin nuken jalkaan sopivat tossut. Nuken omistajan toiveena oli, että kenkiin voi laittaa myös sukat, joten sen verran tilaa on :)

Napit on napattu äitini nappivarastosta ja ainakin nuo mekon puiset napit on noin kolmekymmentä vuotta vanhat. Muistan, että jo lapsena niitä ihailin ja nyt ne pääsi käyttöön.

Tämä setti oli ihan hauskaa neulottavaa, mutta täytyy sanoa, että nopeaa se ei ole. Kaikkine yksityiskohtineen se vie paljon paljon enemmän aikaa, kuin saman lankamäärän upottaminen vaikkapa sukkiin. Mutta kuten sanottu, en todellakaan kilpaile suurimmasta langankulutuksesta, joten ei haittaa yhtään. 


Lankaa tähän settiin kului 92g.

Voi olla, että tämä oli jämäkuukauden viimeinen työ, vaikka aikaa olisi vielä muutama päivä. Tai eihän sitä koskaan tiedä... Toukokuu on vaan niin kiireinen, ettei oikein ole aikaa käsitöille.

2 kommenttia: