sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Kesäkassi

Nyt vähän lipsahti jämäkuun ulkopuolelle nämä mun tekemiset, sillä löysin 10 vuotta vanhat nauhalangat, joista olen tehnyt joskus kaksi lasten puseroa. Näille en ole koskaan keksinyt mitään käyttöä, mutta nyt innostuin virkkaamaan niistä kassin. Kassiin kului kaksi aloittamatonta kerää, joten siksi tätä ei hyväksytä mukaan jämistelyyn. Sääntöjen mukaan saa käyttää vain aloitettuja keriä. Olen kyllä iloinen, että näillekin langoille viimein löytyi sopiva kohde ja lankavarastoni laihtui taas vähäsen.

Tämän kassin saa kesäkassikseen ensi viikolla nimipäiväänsä viettävä esikoistyttöni (kohta 11v), jolla oli aikoinaan se näistä langoista tehty puserokin.  Kassi onkin oikein sopivan kokoinen ja -oloinen nuoren neidin käyttöön.

Malli: Moda 4/2008
Lanka: Novita Tahiti (akryyli)  sekä vähän sinistä Kotiväkeä renkaiden ompeluun
Koukku: 4 ja 6

Alkuperäinen ohje oli jollekin vähän paksummalle putkilangalle, mutta virkkasin tämän sitten kaksinkertaisena. Hyvin toimi :) Renkulat on virkattu samasta langasta, mutta monivärisestä. Tyttö halusi jotain tyttömäistä piristystä sinisen sekaan ja tuosta sitä sitten tuli.

Tämä oli kiva ja nopea virkkaustyö. Täytyy vaan taas todeta, että paksulla koukulla paksun langan virkkaaminen ei oikein sovi minun käsilleni. Seuraavaksi pitää keksiä jotain kevyempää.

3 kommenttia:

 1. Sinitaivaan värit sopivat ihanasti kauniiseen kesäkassiin!

  VastaaPoista
 2. Ihana kassi!!
  Joo, paksulla kuteella/langalla virkatessa kädet ja hartiat ovat tiukilla, takuuvarma päänsärky miulle ainakin tulee..

  Mukavaa äitienpäivää:)

  VastaaPoista
 3. Tämähän on mukavaa katseltavaa ja luettavaa täällä sivustolla.

  VastaaPoista