torstai 3. toukokuuta 2012

Kukkaliivi

Sain taas virkkausinspiraation, kun mietin käyttöä ohuille puuvillalangoilleni. Lehtiä selaillessani tuli vastaan tällainen kesäinen liivi, jonka tein tyttärelleni.


Malli: Suuri Käsityö 7/2010
Lanka: Kotiväki
Virkkuukoukku: 2mm
Koko: 140cm

Liivi koostuu 27 kukkasesta, jotka virkattiin kärjistä kiinni toisiinsa. Lopuksi koko liivin ympäri ja kädentien aukkoihin virkattiin vielä reunus.

Suhtauduin vähän kauhun sekaisin tuntein koko virkkausprojektiin, mutta täytyy sanoa, että oikein yllätyin kuinka helposti kaikki sujui. Olen virkannut todella vähän ja jotenkin pitänyt sitä niin vaikeana, mutta ehkäpä olisi aika tarkistaa käsityksiä :)
 Kukkaset koostuivat vain kolmesta kerroksesta, joten malli oli helppo oppia ulkoa. Sitten vain virkkailin pihalla kevätauringossa :) Ensimmäistä kertaa päällystin myös napin virkaten. Nappi on sekin eräänlainen jämä, koska se on jonkun vaatteen varanappi.

Tämä liivi sopii mainiosti jonkun yksivärisen paidan piristykseksi. Tässä laitoin sen kokeeksi myös vähän vanhahtavan tyylisen ruusumekon päälle. Mekossa oli samaa sävyä, mutta kirjavalla taustalla nuo kauniiit kuviot eivät tule niin selkeinä esiin. 

 
Lankaa tähän liiviin meni 86g.

Mulla on tuolla vielä Kotiväkijämiä jäljellä useampaakin väriä. Osa on äitini minulle antamia. Tykkään kyllä tästä langasta, erityisesti lasten vaatteissa se on hyvä, kestävä ja pestävä. Langan ohuuden vuoksi Kotiväki-projektit (neuloen) tuppaavat vaan olemaan sellaisia ikuisuusprojekteja... Tämä jämä on peräisin vanhemman tyttäreni mekosta, jonka tein hänelle ehkä 4-5 vuotta sitten.


4 kommenttia:

  1. Kaunis liivi. Sopii hyvin kesämekon kanssa.

    VastaaPoista
  2. Heipsan! Tykästyin tähän liiviin hirmuisesti! Ohjetta liiviin ei vaan löydy mistään (netti, kirjaston lehti osasto ja käsityökeskus koluttu) oliskos mahdollista että lähettäisit ohjeen jos se suinkin on vielä sulla tallessa? :)

    VastaaPoista
  3. Hei anonyymi! Täällä olis lehti: http://www.huuto.net/kohteet/suuri-kasityo-7_2010/269565994

    VastaaPoista