sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Muikkuset -lapaset

Voihan Muikkuset! Näiden lapasten kanssa meinas kyllä hermo mennä, kun ei ihan onnistunutkaan ekalla kerralla. Purkaminen kyllä kannatti, sillä lopputulos oli tokalla kerralla paljon parempi :)


Lanka: Drops Nepal
Puikot: 5mm
Koko: naisen

Halusin tehdä nämä lapaset pariksi Muikkuset -pipolle. Pipon neulominen oli helppoa ja mukavaa, mutta näiden lapasten kanssa oli vähän toisin. Alku näytti lupaavalta: aloitus oli kärjestä ja peukalon kohdalle asti kaikki näytti hyvältä. Sitten aloin tehdä peukalokiilaa kirjan kaavion mukaan ja siitä tuli ihan järjettömän pitkä. Kiila ulottui pitkälle ranteeseen ja myös peukalosta tuli hervottoman iso. Ärsytti suuresti purkaa, mutta tiedän, että niin epäsopivat lapaset olisivat jääneet auttamatta kaapin perukoille. Pähkäilin, miten tekisin uuden peukalokiilan ja päädyin sitten vähentämään kavennusten väliset välikerrokset kahdesta yhteen ja aloittamaan muutenkin pari silmukkaa pienemmällä määrällä koko kiilan. Samoin peukalon tein muutaman silmukan pienemmäksi. Tämä auttoi ja lapasista tuli oikein sopivaiset minun käsiini. Suorastaan ihanat!Tässä vielä koko setti.

Näitä neuloessani opin samalla tuon i-cord-päättelyn, mikä onkin aika kiva ja siistinnäköinen yksityiskohta. Sitä tulen varmasti käyttämään muuallakin. Tein myös ekaa kertaa lapaset aloittaen kärjestä, mikä olikin ihan mielenkiintoista. Silti minusta tuntuu, että se varresta aloittaminen on enemmänkin mun juttu :) Kiva kuitenkin on aina kokeilla jotain uutta ja saada ahaa-elämyksiä, kun homma toimii jollain muullakin tavalla kuin sillä totutulla.

Ja tähän Nepal-lankaan olen aivan ihastunut. Toivottavasti ette kyllästy, sillä aion vielä tehdä siitä ainakin yhden pipon...

3 kommenttia:

  1. Katoin ensin että oot tehny patakintaat kun oli nuo ripustuslenkit :D Mutta nuohan on kyllä kätevät tosiaan lapasissakin! Nepal on aivan mahtava lanka, siihen ei kyllästy ikinä...

    VastaaPoista
  2. Ihana setti, lapaset ja lakki! Ja aika veikeä on kyllä tuo naulakkokin :)

    VastaaPoista
  3. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista