perjantai 29. maaliskuuta 2013

Ja lisää minivaatteita


Pitihän Iida -nukenkin saada oma talvisettinsä. Tyttösen mielestä äiti on vaan niin toivottoman hidas tekemään näitä, kun ei päivässä valmistu uutta asua. Näitä kahta settiä olen tehnyt tässä yhtä aikaa ja tänään sitten sain nää viimeisteltyä. Tyttönen oli ikionnellinen, koska nyt nukkeystävykset voivat ulkoilla yhdessä.Villatakki: Poppy Cardigan,lankana 7 veljestä
Housut: Lise Nymark Hauskat nukenvaatteet, lankana Nalle ja Wool
Sukat 24 silmukalla Nallesta
Hattu: Newsboy cap barettiversiona, lankana 7 veljestä

Muuten olin tyytyväinen lopputulokseen, mutta hattu tuotti taas päänvaivaa: ne ei vaan oikein istu näin isopäisille ja isotukkaisille nukeille. Alla vielä parempi kuva noista housuista, jotka ovat haalarimallia ja takana vyötäröllä on kiinitysnapit henkseleille. Housujen alla jo aiemmin esitelty neulottu paita.Vielä pieni ompelunurkkaus postauksen loppuun :) Mekkotehdas-blogissa on julkaistu jo viime vuoden puolella ihastuttavan Riine-mekon kaava nukkekoossa. Sitä sitten uskaltauduin kokeilemaan ja tässä näette tuloksen: Pitkähihainen tildakankainen versio on kokonaan minun tekemäni ja tuossa toisessa mekossa pääsin hyvään alkuun, mutta sitten se jäi kesken ja jouduin palauttamaan lainaompelukoneenkin siinä välissä. Onneksi tätini riensi apuun ja ompeli mekon loppuun. Sukkahousut olen ommellut taas tyttäreni vanhoista sukista (hyvä konsti hyödyntää reikäiset sukat!). Virkattuihin tossuihin minulla ei ollut mallia, vaan aloin vaan virkkaamaan ja sovittelin välillä (ja purkasin myös).  

Tällaista tänään. Näihin minivaatteiden näpertelyyn jää kyllä koukkuun ja kun tyttönen tuossa vielä kannustaa, niin johan tyhjenee lankalaatikot jämälangoista :) Nyt otin kyllä puikoille taas sukat vaihteeksi ja jätän nukenvaateideat hautumaan. 

1 kommentti: