keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Nukenvaatehuumaa

Meillekin hankittiin sitten kaksi ihanaa Disney animator -prinsessaa ja tottakai prinsessat tarvitsivat muutamia vaatteita. Nelivuotiaan tyttären lista tarvittavista vaatteista oli loputon ja tässä nyt eka erä valmiina:

Materiaalina on ollut jämälankoja, äidiltä ja tädiltä saatuja kangastilkkuja sekä lastenvaatteita, jotka oli jo hylätty rättipussiin reiän tai tahran takia. Hienoa materiaalia siis harjoitteluun. Minä ja ompelukone emme ole olleet hyvä yhdistelmä koskaan. Nyt kuitenkin tyttären toiveesta uskaltauduin lainaamaan äitini ompelukoneen ja kokeilemaan, mitä syntyy. Aikamoista säätöä on ollut, mutta ehkäpä minäkin vielä opin. Tavoitteena olisi ommella joskus myös mekko tuolle tyttärelleni. Pysytään nyt hetken aikaa kuitenkin tässä pienessä koossa :) Tässä Iida ja Sofia esittelevät vaatteitaan.


Sofialla on vaaleanpuna-valkoinen mekko Nalle-langasta. Mekon malli syntyi siinä neuloessa ihan omasta päästä. Aloitus 80 silmukalla ja yläosassa 60 silmukkaa.

Iidan essumekko Ville-lankaa, paita ja housut Nallea. Essumekon ja housujen ohje on Lise Nymarkin kirjasta Hauskat nukenvaatteet. Paita omalla mallilla.
Tässä kuvassa sama paita kuin ylemmässä eli ihan perussileää neuletta ja hihat raglankavennuksin. Edessä pari virkattua kukkaa koristeena. Paita on tehty Nalle-langasta ja aloituksessa oli 60 silmukkaa.

Housut on tehty tytön vanhoista housuista. Leikkasin lahkeet housun lahkeista siten, että päärmeet jäivät valmiiksi. Sitten vain lahkeet yhteen ja resorinkin nappasin niistä vanhoista housuista, tosin kaventaen ja pienentäen nukkekokoon sopivaksi. Tätini toi mulle tilkkupussin, jossa oli pelkkiä Marimekon kankaiden tilkkuja. Sieltä valikoitui ensin tämä Miniunikko, josta meidän tytöilläkin on ollut useampi mekko. Siitä sitten omalla kaavalla ihan perusmekko, joka aukeaa kokonaan takaa ja kiinnitys on tarroilla. Sukkahousut on ommeltu vanhoista lasten sukista. Joku ihana antoi tämän vinkin Facebookin nukenvaateryhmässä ja heti kokeilin tietenkin. Molemmat t-paidat on ommeltu tyttöjen vanhoista paidoista. Trikoon ompelu tosin aiheutti harmaita hiuksia kovasti, koska käytössäni on ihan tavallinen ompelukone ja trikoo tahtoi venyä joka suuntaan :( Ehkä näitä voi kuitenkin käyttää, vaikka ei ihan priimaa tullutkaan. Farkkumekko on todellinen päähänpisto: ompelukoneen mukana tuli jostain syystä kaksi farkun lahkeista lyhennettyä palaa ja niistä sitten tämä mekko. Hukkapaloja ei juuri jäänyt, niin tarkkaan käytin.

 Tämän mekon ohut vakosametti on aika vanhaa: siitä on esikoisellani ollut mekko 3-vuotiaana. Mekon kaava taas ihan hatusta vedetty ja ulkonäössä yritin mukailla sitä esikoisen mekkoa. Siinä oli juuri tuollainen kengurutasku, joten sellainen tähänkin piti saada. Aluspaitana taas tyttöjen vanhasta paidasta ommeltu paita ja siinä taas pieniä ongelmia ompelun kanssa: trikoo ja elastaani ei vaan ole niin helppo ommeltava :(

 Tässä Sofialla vielä neulottu asu. Paita on taas ihan omalla ohjeella, aloitus 60 silmukkaa. Lankana tässä Vuorelman Veto, jota jäi esikoistyttären villatakista pieni jämä sekä ripaus Nallea. Housujen ohjeen otin Lise Nymarkin kirjasta Hauskat nukenvaatteet. Lankana niissä Maija. Tarkoitus oli tehdä vähän "kapeiden farkkujen" tyyliset housut ja sellaiset niistä tulikin.Tällainen nukkepostaus tällä kertaa. Eka kertaa tässä blogissa myös vähän ompelua. Yllätys sinänsä, koska minä olen niin lankojen lumoissa, että en ole aikoihin muita käsitöitä tehnytkään. Nukenvaatteita varmaan näkyy myös jatkossa, sillä vielä on vaikka mitä toteuttamatta siitä tytön toivelistalta. Nyt kuitenkin välillä puikoille jotain muuta.

2 kommenttia:

  1. Hei, blogissani olisi sinulle tunnustus :)
    http://kassahoperonpaivakirja.blogspot.fi/

    VastaaPoista