keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

Jämälankoja kuluttamassa

Hyppäsin mukaan viettämään jämäkuuta ja kuluttamaan jämälankavarastoani yhdessä muiden kanssa ja pakko myöntää, että se tuli kyllä tarpeeseen. Langanloppuja olikin kertynyt aikalailla, koska on aina niin ihanaa ostaa uusia lankoja ja suunnitella uutta. Kurkistus jämäkoppaan kertoi, että monenlaista näistä lopuistakin vielä voisi saada aikaan. Ideoita alkoi tulla ja nyt kun kuuta on kulunut jo lähes kaksi viikkoa, on valmistakin syntynyt. Mukavaa on myös nähdä, millaisia ideoita muut jämäilijät ovat keksineet.

Tässä minun neuleitani:Ensin valmistui musta peruspipo Seitsemästä veljeksestä. Näitä olen tehnyt vuosien varrella paljon ja perusohjetta on helppo varioida ja saada erilaista ilmettä. Musta lanka oli jäänyt jäljelle jostain pipon tai sukankutimesta. En edes muista. Tämän pipon sai isäni.

Lankaa kului 61g


Tässä on kolmas valmistunut: pitsineulekaulahuivi. (Joo, sen kakkostyön esittelen kohta virkkauspostauksessa) Ihanasta Zitronin Trekking Pro Natura bambu/villa -langasta tein 2,5 -vuotiaalle tyttärelleni lyhyen pujotettavan kaulahuivin. Tämä sopii hyvin lapselle, joka haluaa välttämättä pukea kaiken itse. Pitsineuleen kuvio on napattu Ilona Korhosen ja Jenni Östermanin Neulekirjasta ja mallin nimi oli Kesävoi. Muuten huivi on omaa sovellusta. Lanka on ohutta, 420m/100g, ja neuloin sitä tarkoituksella isommilla puikoilla eli 3,5mm, jotta huivista tulisi kuohkeampi. Työ, josta tämä jämä jäi, oli samalle tyttöselle kevätbaskeri, eli nyt on sitten kevätsetti valmis.

Lankaa kului 49g
 Neljäs valmistunut on nämä raitasukat Nallesta 9-vuotiaalle tytölle. Sukat ovat kokoa 33. Sukkien varsien koristeellinen kuviointi on napattu yhdestä lapasmallista. Se ei jousta kovin paljon vaan jää hieman löysäksi. Sukan suussa on vielä koristereuna, joka on käännetty kaksinkerroin. Nämä Nallelangat ovat peräisin tämän vuoden sukka- ja lapasneuleistani.

Lankaa kului 58g 


Viidentenä ja kuudentena tein molemmille pojilleni sukat Seitsemästä veljeksestä. Malli on ihan hatusta vedetty, kun halusin pitkävartiset, mutta en kokonaan joustinta. Käytössä sitten nää toimiiko nää nilkkajoustimella varustetut saapassukkina. Isommat on kokoa 33 ja pienemmät 20. Tuo vihreä lanka (aika kamala minun mielestäni) on pyörinyt lankakorissani varmaan viitisen vuotta juuri värinsä vuoksi. Sinistä oli eräästä piposta jäänyt pieni määrä ja sen sain kulutettua tarkkaan loppuun.
Lankaa isompiin kului 87g ja pienempiin 46g.

Muiden jämäilyjä täällä. 
 

1 kommentti: