perjantai 13. toukokuuta 2011

Ja helmasta tuli...

                                                         
TUNIKA !

Yritin siis alunperin tehdä mekkoa vauvalle koolla 6-9kk ja tarkasti ohjetta noudattaen, mutta helmaa neuloessani huomasin sen olevan aivan liian leveä. Sovitin sitä vielä tuohon ikähaarukkaan osuvalle pojallemme ja siinä se varmistui, ettei siitä tule mitään vauvalle.

Helma oli kuitenkin niin hyvänmallinen, etten halunnut sitä alkaa purkamaan. Päästin siis  mielikuvituksen liikkeelle ja jatkoin vaan neulomista. Ajattelin ensin, että teen siitä kohta kolmevuotiaalle tytölleni hameen tai mekon, mutta kun työ eteni muutinkin mieltäni ja siitä tuli tunika 9-vuotiaalle tyttärelleni. Lankakin sopi oikeastaan paremmin tunikaksi.


Yleensä tykkään neuloa tarkasti ohjeita noudattaen, joten tämä oli piristävää vaihtelua: täysin omalla ohjeella neulottu vaate :)


Alareunaa koristaa neulottu nirkkoreuna. Sen jälkeen muutama kavennus sivuissa ja raitaosuudella kavensin reippaammin eli joka 4. kerros kymmenen silmukkaa. Hiha-aukossa lisäsin muutaman silmukan, jotta saisin paremmin toisen paidan päälle istuvan yläosan. Kaulukseksi tein rullakauluksen. Oikeastaan olisin halunnut tehdä rapuvirkkausta, mutta en ensikertalaisena saanut siitä tarpeeksi kaunista jälkeä. Pitäisi varmaan pyytää joltain taitavammalta opastusta ihan kädestä pitäen.

Lankana tässä on ihanan pehmoinen Wendy Merino Bliss, jota neuloin 3,5mm ja 4mm puikoilla. Tunika on kokoa 130cm.


*******************
Postasin tästä jo eilen illalla, mutta tää oli kummallisesti hävinnyt tänään. Mikä ihme tätä Bloggeria vaivaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti