perjantai 6. toukokuuta 2011

Säätöä...

Oih ja voi! Aloin tehdä ystävän vauvalle mekkoa ja nyt kun olen neulonut reilusti puolet helmasta, huomaan että ei siitä tule vauvalle mitään. Helma on aivan liian leveä minun makuuni. Siis todella leveä, vaikka pilkun tarkkaan noudatin ohjetta. (Ehkäpä vika on juuri siinä). Ja koska ohjeen mukaan tuo koko mahdoton leveys kohta pitäisi kerralla kaventaa kainalon alle tulevaksi mahdottomaksi runttukasaksi, ei siitä tule toimivaa vaatetta niin pienelle. Ei millään.

Nyt pohdin kuumeisesti kuinka tuosta muuten ihan hyvästä alusta saisin tuunattua hameen omalle pienemmälle neitosellemme. Oon mahdottoman huono itse soveltamaan, mutta täytyy nyt kai kokeilla kuitenkin. Purkamaan en halua alkaa tällä kertaa, en, en, en!

Kesken on myös kevätjuhlaneule pojalleni ja siinä ois selvät sävelet. Jotenkin vain olen juuttunut tuon haasteellisemman homman kanssa... Tulosta näette toivottavasti kuitenkin joskus :)

2 kommenttia:

 1. Näkemättä sun alkua ehdottelen kuitenkin :-)

  Kavenna helmaa tasaisesti kohti kainaloita (jos ei siis ole jo sopivan kokoinen siitä kohtaa) ja jatka yläosa puseron mallin mukaan (raglahihat on helppo tehdä).

  Mulla on kirja, joka on oikea aarre. Suosittelen sitä lämpimästi. Siinä on perusmallit puseroihin eri tiheyksille ja eri kokoisina.

  http://www.bookdepository.co.uk/Knitters-Handy-Sweater-Patterns-Ann-Budd/9781931499439

  Missään nimessä ei kannata purkaa hyvää aloitusta!

  VastaaPoista
 2. Oi kiitos kirjavinkistä!

  Tuo hameenhelma näyttää just passelilta meidän kohta kolmevuotiaalle ja ehdottamasi mekko juttu voisikin toteutua :) Mietin itse puolihametta siitä, mutta liivihamesysteemi voisikin olla toimiva. Täytyy vain hakea sitten lisää lankaa. Kehitellään! Joka tapauksessa, koska neule on merinovillainen, se tulee vasta syksyllä käyttöön eli teen ensin pojan neuleen ja kypsyttelen tässä ajatusta mekosta. Kiitos Tintti!

  VastaaPoista