maanantai 22. elokuuta 2011

Mansikanpunaista

Ei mitään uutta valmista edelleenkään! Sen sijaan esittelyyn pääsee tämän vuoden alkupuolella valmistunut työ, jonka olen unohtanut postata kokonaan. Aloittelin tätä blogia huhtikuussa ja silloin kertoilin alkuvuoden tekeleistäni, mutta jostain syystä tämä mansikanpunainen villatakki jäi pois.

Saanko esitellä: Punainen palmikkoneuletakki
Lanka: Seisemän veljestä

Väri: Marttojen punainen

Ohje: Suuri Käsityö 9/2010

Koko: 130cm

Tyttäreni kaipasi viime talven pakkasilla jotain lämmintä ja ihanaa, johon kääriytyä, kun koulussa omassa luokassa oli aivan liian kylmää. Tein tällaisen kunnolla paksun neuleen ja se ajoi hienosti asiansa. Tyttö valitsi väriksi itse tämän herkullisen marttojen juhlavuoden punaisen värin. (Kuvissa nuo ulkokuvat ovat väriltään lähellä totuutta, kun taas sisällä salama jotenkin haalisti.)

Tämän neuleen kanssa takkusin yllättävän kauan, sillä monenlaiset kuviot toivat omia haasteitaan. Mä vaan ihastun aina näihin palmikkojuttuihin! Niistä saa niin monenlaisia hurmaavia pintoja eikä tarvitse vaihtaa väriä. Tykkäisin kyllä myös kirjoneuleista, mutta jotenkin en onnistu saamaan tasaista, joten usein valitsen yksivärisen mallin. Tämän syksyn tavoitteena on opetella kirjoneulettakin. Tuloksen saatte ehkä nähdä myöhemmin

Ekaa kertaa tein myös neuleeseen taskut ja se oli odotettua helpompaa :) Hankalin osuus oli villatakin kaulus, josta ei ollut ohjeessa lainkaan kunnollista kuvaa, joten ohjetta tarkkaan seuraten etenin ja tällainen lopputulos tuli. Takin käyttäjä on ainakin tyytyväinen ja kokonsa puolesta tämä menee vielä ensi talvenakin.

Nyt olen esitellyt täällä jokaikisen vuonna 2011 valmistuneen työni ja toivon, että useampi vielä valmistuu syksyn aikana. Harmi, etten ole laskenut langankulutusta. Tosin olisihan se vieläkin mahdollista, sillä lähes kaikki neuleet ovat täällä oman perheen käytössä. Katsotaan, jos saan aikaiseksi.

6 kommenttia:

 1. Kaunis takki! Minäkin yllätyin kun tein ensimmäiset taskut neuleeseen, se olikin helppoa! :) Kaikkea kannattaa aina kokeilla!

  VastaaPoista
 2. Ihana palmikkotakki. Kyllä tyttären kelpaa :)

  VastaaPoista
 3. Väri jo niin lämmin, että varmasti pakkasilla lämmitti tämä. Suloinen takki.

  VastaaPoista
 4. Ihanan lämpimän näköinen! Ja kauniita palmikoita! Palmikot on kyllä mullekin ollut aina "se juttu". Kirjoneule on vaikeaa, mutta nyt taidan olla innostunut raidoista....! Kannattaa kokolata raitoja jos palmikot rupaa tökkimään!

  VastaaPoista
 5. Onkin ihana takki! Tykkään varsinkin siitä, että on nätit taskut siinä.
  Minä ihastuin tuohon punaiseen (tein vastaavasta Nalle aloevera -langasta keväällä villatakin itselle ja kesällä pitsisliparin), vaikken muuten punaisen ystävä olekaan. Valitettavasti pääsi vain lanka jo hupenemaan varsin vähiin - just, kun sen kanssa makuun pääsin, vaikka omasta mielestäni sitä hamstrasinkin viime talven alennusmyynneistä ihan kiitettävän määrän :D.

  VastaaPoista