keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Unisukat


Nuorempi tyttäreni toivoi polvisukkia unisukiksi. Käsityökurssin välityönä valmistuivat nämä kuvioneulesukat. Lanka on samaa puolukan punaista Maijaa kuin isosiskon pitsi-palmikkosukissakin.

Näitä oli hauskaa tehdä, koska malli oli helppo oppia ja homma eteni joutuisasti. Kuvio näissä jää aika paljon koholle, joten kenkiin näitä sukkia ei oikein voi tunkea, ei edes saappaisiin. Kotisukkina ovat kyllä aivan ihanat.

Malli: Alunperin nimellä pitsineulesukat Kotiliesi 21/2005 (Irja Mäkinen), mutta sama malli oli uudessa Novitan sukkalehdessä nimellä piirakkasukat

Lanka: Tässä Maija, alkuperäisessä oli Seitsemän veljestä ja koko naisen. Näistä piti saada pienemmät, joten ohuemmasta langasta se onnistui samoin silmukkamäärin.

Koko: n. 27-28              


Kotilieden ohjeessa oli tehty samalla kuviolla myös lapaset ja panta, jos joskus innostuisi oikein settiä tekemään. Tosin pantaa ei meidän perheessä varmaan kukaan osaisi käyttää. Itselleni voisin kyllä huolia tällaiset sukat, jos mukava väri löytyisi vähän paksummasta langasta, vaikka seiska veikasta.

3 kommenttia:

  1. Mä sain tuota mallia (tai vastaavaa) usemmankin parin kummitäditäni. Olisi kiva hänen muistokseen tehdä sukat itsekin. Mulla on valkoiset yösukkina.

    VastaaPoista