maanantai 18. kesäkuuta 2012

Juhannusmekkonen

Terveisiä Ahvenanmaalta! Lomailimme siellä viikon verran ja mukana reissussa oli auringonkeltainen käsityö. Vihdoin olen taas koneen äärellä ja pääsen teillekin esittelemään nuoremman tyttöseni juhannusmekkosen.  Tämä on vähän sellainen mekon ja tunikan välimuoto, kiva lyhyt mekkonen, jota voi halutessaan käyttää vaikkapa leggareiden kanssa. Tämä kohta 4-vuotias oli ainakin täysin myyty :)


Malli. Moda 3/2012
Lanka: Mandarin Petit
Puikot 2,5 ja 3mm
Koko: 4-vuotiaan

Tämä oli täydellinen lomakäsityö, sillä suurimman osan matkaa sai vaan neuloa sileää pyörönä :) Pitsineuletta on vain helmassa muutama sentti ja pienissä hihoissa. Siinäkin mallikerta oli helppo ja heti ulkoa muistettavissa. Joskus on vaan niin ihanaa tehdä sellaista, mikä ei vaadi suuremmin ajatusta. Ommeltavaakaan ei paljon jäänyt: vain olat ja hihat.

Lankana on puuvillainen ikisuosikkini Mandarin Petit, jonka ostin jo viime kesänä, mutta vasta nyt se pääsi puikoilleni. 


Oli tässä yksi kohta jota jouduin vähän purkamaankin (eikös se kuulu asiaan?), nimittäin tuo kaula-aukko. Toivon, että kokemus toisi mukanaan oppia siitä, että miten ne silmukat saa poimittua kauniisti ja kuinka paljon on tarpeeksi paljon, mutta ei kuitenkaan liikaa. Kannatti purkaa, sillä toisella kerralla tuli todella hyvin istuva kaula-aukko reunuksineen :) Jos vielä pääsisi joskus sellaiseen lopputulokseen, että ei yhden yhtä pientä reikää tulisi, niin olisi hyvä. Täydellisyyttä on hyvä tavoitella, mutta tämä saa nyt kelvata näin.3 kommenttia:

  1. Oi, kun kaunis!! Mukavaa nähdä, kun itse vielä puikoilla sama ja hiukan mua vierastutti tuo "kiristävä" helma, vaan sen pitää olla just noin!! Meille tulossa pinkki....

    VastaaPoista
  2. Kaunis on ja niin kesäinen väri. Ei ihme jos tytär tykkää.

    VastaaPoista