perjantai 23. maaliskuuta 2012

Kevätlapaset

Kevätaurinko lämmittää jo ihanasti ja rukkaset saavat pienen miehen kädet hikoamaan. Piti siis tehdä kevätlapaset, joita voi käyttää rattaissa istuessa ja automatkoilla. Eeva Haaviston kirjasta valikoitui tämä malli:


Malli: Nro 9 Kotka, Eeva Haavisto Sata kansanomaista kuviokudinmallia
Lanka: Nalle
Puikot 3mm ja 3,5mm
Koko: 1,5-vuotiaalle, 36 silmukkaa

Nämä lapaset aloitin kolmeen kertaan ja mallikuviokin vaihtui kerran matkalla. Katsoin silmukkaluvun Novitan lapastaulukosta, mutta minun napakalla käsialallani tein ensin aivan liian pientä kokoa. Silmukkaluvun lisäyksen jälkeen valitsemani malli ei sitten sopinut, mutta onneksi Haaviston kirjassa on runsaasti kivoja kuvioita. Langat ovat jämäkeriä, joita olen ansiokkaasti viime aikoina neulonut pois.

Tällaiset niistä sitten tuli. Olkoon se keväinen mielikuva vaikkapa sinivuokot vielä tummassa keväisessä maassa :) Toivottavasti pian lumet sulaa ja päästään oikeasti bongaamaan kevään kukkasia. Sitä ennen saavat lapaset vielä lämmittää pieniä käsiä.

5 kommenttia:

  1. Tosi kauniit! Ihana into menossa kirjoneuleisiin täälläkin.

    VastaaPoista
  2. Väritys näyttää hyvältä :)

    VastaaPoista
  3. Ihanat siniset lapaset. Kyselit tuolla aiemmin vaihtoehtolankaa 7-veikalle. Itse olen myös huomannut tuon laadun vaihtelun ja olenkin siirtynyt paksummissa langoissa Gjestalin Janne lankaan. Se kestää pesuakin oikein hyvin koneessa. Vähän ohuemmissa on sitten suosikkini Vuorelman Veto, missä on värejäkin aikas paljon, kuten on Jannessakin.Molemmat on villaa ja polyamidia.

    VastaaPoista