sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Kynsikkäät ratsastajalle

Tulipa haaste, kun en löytänyt kaupasta 9-vuotiaalle pojalleni kynsikkäitä! Pojalla on hyvin pieni ja kapea käsi, joten sopivia ei vain kai ole olemassa. Onneksi sellaiset voi tehdä. Yksien sormikkaiden kokemuksella tartuin haasteeseen ja tulihan niistä valmiit. Ei ehkä niin kovin siistit, mutta käyttökelpoiset kuitenkin.


Malli: hatusta vedetty, apua kuitenkin käsityönopettaja Helena Oravan laatimista sormikaskaavioista
Lanka: Novita Tico tico
Puikot: 2,5mm
Koko: 9v pieni, kapea käsi, silmukoita 48

Lapseni tarvitsi kynsikkäitä ratsastusterapiaan. Kädet palelee, mutta jos sormet piilottaa täysin hanskojen sisään, ei lapsi saa kaikkia aistimuksia hoitaessaan hevosta. Tässä siis ratkaisu ja päälle vedetään sitten lämpimät hanskat, kun alkaa ratsastusosuus.

Pakko sanoa, että sormikkaat ovat kyllä haasteelliset tehdä! Jos lapasten peukalon juureen meinaa jäädä reikä, niin tässä tapauksessa mahdollisuus siihen on kymmenkertainen. Kunpa oppisin ottamaan sopivasti ja nätisti niitä välisilmukoita. Täydellisyyden tavoittelijalle tämä ei siis ole paras mahdollinen käsityö, mutta onneksi lankoja päätellessä voi vähän korjata vielä tilannetta. Olen kyllä tyytyväinen, että sain nämä tehtyä ja kokokin on oikein sopiva.

2 kommenttia:

  1. Hienot tuli! Oli niissä varmasti askartelemista. Minun viimeisimmät lapasenikin ovat vielä vailla peukaloita...

    VastaaPoista
  2. Kauniit kysikkäät. Vinkiksi vain, että olen tehnyt tyttärelleni ratastuslapaset juuri näihin keleihin, niin, että vain pikkurillillä on oma kolo. :)
    t. Sini K

    VastaaPoista