maanantai 15. lokakuuta 2012

Mysteerisukat

Tanssivat puikot-blogissa Päivi H julkaisi kolmiosaisen mysteerisukkaohjeen ja täytyihän sitä lähteä selvittämään. Hänen bloginsa on pullollaan toinen toistaan ihanampia kirjoneuleita! Itse olen kirjoneuleiden saralla aloittelija, mutta luotan siihen, että harjoitus tekee mestarin tässäkin asiassa. Kaksi ekaa osiota sukasta sujui oikein hyvin, mutta kolmannessa osuudessa jouduin oikomaan, joten minun sukkani eivät kuitenkaan ole ihan ohjeen mukaiset. Tällaiset niistä tuli:


Oikeasti mallissa olisi ollut kaunis kirjoneuleinen raita vielä tuossa jalkapöydän päälläkin, mutta minä onnistuin tekemään siitä niin kireän, että sukka ei istunut jalkaan enää. Ongelmana oli se, että siinä kohdassa olisi pitänyt kaventaa 50 silmukkaan ja samaan aikaan tehdä kirjoneuletta, joten minun tiukahkolla käsialallani lopputulos oli toivoton. Yritin vielä uudempaan kertaan isommilla puikoilla, mutta siitä ei tullut siistin näköinen ja edelleen se oli hieman tiukka. Kokeilin ja purkasin siis pariin kertaan ja sitten päätin oikoa mutkat suoriksi ja tehdä koko päällisen 3o1n-joustinneuleella. Siitä tuli minun jalkaani ihan sopivaiset.

Malli: Päivi H:n Tekno-sukat omin sovelluksin
Lanka: Nalle ja Maija
Puikot. 3mm
Koko: 38, varressa 60 silmukkaa, nilkassa ja terässä 54 silmukkaa

Lopputulokseen olen tyytyväinen, vaikka se ei niin kaunis olekaan kuin alkuperäisohjeen sukka. Malli on istuva ja mukava jalassa ja onnistuin aika hyvin kirjoneuleessakin.

Sitten pitää vielä kertoa, että reklamointini Teeteelle ja Novitalle tuotti tulosta. Sain kaksi kerää Nalle Kukkaketoa ja neljä kerää Pallasta. Kauniita ruskanvärejä ja rauhallista harmaata lisäksi. Näistä saa vaikka muutamat sukat taas tehtyä.

3 kommenttia:

  1. Ihanat sukat! Mulla on kirjoneuleissa aina sama ongelma, meinaa tulla liian kireää.

    VastaaPoista
  2. Todella tyylikkäät ja upeat sukat! Minä tein ko. suunnittelijan ohjeella juuri Kettu-sukat, ja minäkin jouduin muokkaamaan omille silmukoille, kun ei mahtunut jalkaani. Kirjoneule on niin paljon käsialasta ja puikkojen koosta kiinni, että ohje ei välttämättä mene yksiin toisen neulojan kanssa.

    VastaaPoista