perjantai 20. huhtikuuta 2012

Vauvan rimpsumyssy

Selailin vanhoja lehtiä löytääkseni innoitusta jämälankojen käyttöön ja ihana vauvan myssyn ohje tuli vastaan. Sellaisen päätin sitten toteuttaa kummitytölleni (onneksi on suvussa pieni tyttö, että pääsee näitä ihanuuksiakin tekemään!).



Ihan sellaisenaan en sitä kuitenkaan loppujen lopuksi tehnyt - pitihän siihen nyt vähän laittaa omia sormen jälkiä peliin ;) Alkuperäisessa hatussa takaosa oli huivimainen ja aloitinkin tekemään sitä, mutta se näytti jotenkin huvittavalta ja epäkäytännölliseltä, joten purkasin sen ja tein tällaisen ihan tavallisen myssyn. Se lienee käytännöllisempi tenavalla, joka kuitenkin vielä on niin pieni, ettei edes istu vaan makoilee vaunuissaan.

Röyhelöt ja mallineule ovat ohjeen mukaiset ja aika hauskan näköiset niistä tulikin. Mallineule oli helppo ja yksinkertainen, mutta silti siinä on joku juju.

Malli: Tekstiiliteollisuus, Suuri Käsityö 7/2010 omin sovellutuksin
Lanka: SandnesGarn Mandarin Petit
Puikot: 2,5 ja 3mm
Koko: n. 6 kk


Tässä pääsin kuluttamaan toisen ehdottoman suosikkilankani jämiä. Nämä jäivät viime kesän perhospuseroista jäljelle. Mandarin petit on ihanaa neuloa ja se kestää todella hyvin käyttöä ja pesua. Ihan omiaan siis lasten neuleisiin. Ja värivalikoima on mahtava! Vähän miinusta vaan hinnasta. Mulla kävi kyllä viime vuonna tuuri, kun sain näitä lankoja erän edullisesti. Nyt tuolla kaapissa vuoroaan odottaa ihanat keltaiset langat, joista ehkä kesän kuluessa tulee mekko tai tunika tyttärelleni.

Sitä ennen kuitenkin kulutetaan niitä langan loppuja. Tähän myssyyn lankaa kului 37g. Sanomattakin lie selvää, että minä en kilpaile langan kulutuksessa jämäkuun aikana :) Omaksi ilokseni näitä vaan väsäilen.

11 kommenttia:

  1. Tuli siitä kyllä oikein herttainen myssy.
    Terkuin sellainen toinen huvikseen jämäilevä :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Mihinköhän sitä sitten ryhtyis ?

    VastaaPoista
  3. Tulipas jämälangoista herkkua, söpö suorastaan!

    VastaaPoista
  4. Oikein söpö myssy vauvelille. Kivaa kun nuo vanhat hyvät mallit alkaa olla taas in, kuten siksak-myssykin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo siksak-myssyhän onkin oikein käytännöllinen ja hyvän mallinen. Joskus olen sellaisen väsännyt, kun nuo meidän isommat tenavat olivat vauvoja.

      Poista
  5. Kerrassaan ihana! Mites tuosta tehdään pojan versio - jätetään kaiketi nuo rimpssut pois?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voishan pojan version tehdä juuri niin, että tekee tuon etureunan vain erivärisellä ja jättää rimpsut pois. Ja jos ei halua tuota reikäneuletta, niin voisi tehdä vaikkapa vain nuo neliöt nurjin silmukoin.

      Poista